Otobüs durağında bulunan tablo 17,5 milyon sterline satıldı

Titian’ın 1995’te çalınan ve Londra’da bir otobüs durağında plastik torba içinde bulunan rönesans dönemi tablosu 17 milyon 560 bin sterline (yaklaşık 725 milyon 607 bin lira) satıldı.

Fotoğraf: The Guardian

BBC’nin haberine göre müzayede yetkilileri satışta sanatçı için müzayede rekoru kırıldığını belirtti.

Satış öncesi konuşan müzayede evinden Andrew Fletcher, Titian’ın eserininin uzun süredir satışa çıkarılan en önemli tablosu olduğunu söyledi.

Fletcher şöyle konuştu: “Tablo, renk kullanımı ve dünyada insan formunu yansıtması açısından sanatçının öncü yaklaşımının gerçekten en güzel örneği.”

Venedikli ressamın ‘Rest on the Flight into Egypt’ adlı tabloyu 1508’de henüz 20 yaşındayken yaptığı düşünülüyor.

2 metre genişliğinde ahşap bir panel üzerine resmedilen eser, Meryem Ana’yı İsa’yı bebekken kucağına almış ve Yusuf’u da ona bakarken tasvir ediyor.

İlk olarak 17’nci yüzyıl başlarında Venedikli bir tüccarın koleksiyonunda belgenlenmiş eser, sonraki yıllarda Avrupa’daki çeşitli aristokratlar, kralları ve imparatorlarca sahiplenilmiş.

Tablo, ilk olarak 1809’da Napolyon Bonapart’ın ordusunca Viyana’daki Belvedere Sarayı’ndan, ikinci olarak 1995’te Britanya’daki Longleat House’tan iki kez çalınmıştı. Eser yedi yıl arayışın ardından Londra polisince Richmond’daki bir otobüs durağında plastik bir alışveriş torbası içinde bulunmuştu.

Otobüs durağında bulunan tablo, 25 milyon sterline alıcısını bekliyor

Klimt’in ‘kayıp’ tablosu 32 milyon dolara satıldı

Caravaggio eseri az kalsın 1500 avroya satılacaktı