Nazlı Ilıcak: Erdoğan bu saatten sonra “Aday değilim” derse, sebebini nasıl izah edecek?

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Erdoğan’ın hâlâ resmen adaylığını ilân etmemesi, “Acaba vaz mı geçecek” şüphesini de uyandırıyor. Bugüne kadar, rakibin, bir isim belirlemesini bekledi. Peki hâlâ neden adaylığını açıklamadı? Baştan beri, yolsuzluk bagajının Erdoğan ailesi açısından tedirginlik yaratan bir unsur olduğunu söyledim. Çankaya’ya çıkarsa, geride bıraktığı parti, başta Rıza Sarraf olmak üzere, rüşvet ve yolsuzluk iddialarının üzerini örtmek için canla başla çalışır mı? Operasyon yapılmadan kapatılmak istenen 25 Aralık dosyasından kurtulmak mümkün olur mu? En azından bu dosyada Yasin El Kadı’nın Bakanlar Kurulu’nun yasakladığı dönemde, kayıt dışı bir şekilde VIP’ten geçtiğinin belgesi var. TÜRGEV’e yapılan 100 milyon dolarlık bağışın sebebi hâlâ anlaşılamadı. Başbakan ile oğlu arasındaki görüşmeyi teyit eden bazı yasal dinlemeler, olaylar ve Şehrizar Konakları’ndan 6 villanın satışının tapu kaydı mevcut.

Erdoğan zor bir tercihle karşı karşıya. Bence tereddüdü buradan kaynaklanıyor. Ama bu saatten sonra “Aday değilim” derse, sebebini nasıl izah edecek? Herkes, yolsuzluk ve rüşvetin üzerini örtmek için başbakanlıkta kaldığını düşünmeyecek mi?

Nazlı Ilıcak’ın yazısı