Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç, bugün son yolculuğuna uğurlandı.
Uzun kuyruklar oluştu
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’nden son yolculuğuna uğurlanan Koç’un cenazesine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra hükümetten de geniş bir katılım oldu.
İş ve sanat dünyasının yoğun ilgi gösterdiği cenaze töreninde taziyelerini sunmak isteyenler uzun bir kuyruk oluşturdu. Mustafa V. Koç, kılınan öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanında, dedesi Vehbi Koç’un yanına defnedildi.
İlk tören holdingdeydi
Mustafa V. Koç için ilk olarak Üsküdar Nakkaştepe’deki Koç Holding genel müdürlük binasında tören düzenlendi. Holding çalışanlarının da katıldığı törenin ardından, Koç’un cenazesi beyaz bir cenaze aracı içinde Altunizade’deki Tatbikat Camisi’ne getirildi.
Kardeşi Ali Koç ve sevenleri Mustafa V. Koç’un cenazesini araçtan indirerek tören alanına götürdü.
Ailesi Mustafa V. Koç atkısı ile geldi
Koç’un tabutunun üzerinde, bundan önce halası Sevgi Gönül’ün de cenazesinde kullanılan, Sadberk Hanım Müzesi’nden getirilen Osmanlı sancağı yer aldı. Kardeşleri Ali ve Ömer Koç ile eşi Caroline Koç ve annesi Çiğdem Simavi’nin Mustafa V. Koç’un resminin bulunduğu atkılar taktıkları görülürken, Ali Koç, tabutun üzerine Fenerbahçe arması da yerleştirdi.
Cenazenin başında da Ankaralı Koç ailesini temsilen Seymenler bekledi. Koç ailesinin taziyeleri kabul edişinin ardından Erdoğan, Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla cenaze namazı kılındı.
Mustafa V. Koç’un cenazesi, namazın ardından Ali Koç ve ailesinin omuzlarında camiden çıkarılarak Zincirlikuyu Mezarlığı’na götürüldü. Koç, burada, dedesi Vehbi Koç’un yanına defnedildi.