Başbakan Erdoğan’ın “Cumhurbaşkanı dahil herkesi dinlemişler, her şeyi depolamışlar” sözü yakın gelecekte olabilecekleri bildiğini gösteriyor. Bugün Türkiye’nin geldiği ortam Başbakan’ın eseridir. Bu hukuksuzluktan medet uman muhalefet partilerinden sanatçılara kadar toplumun bütün kesimlerinin payını aldığı medyatik saldırıları zevkle seyreden Başbakan, şimdi büyük bir telaşla başına geleceklerin derdine düştü.
Başbakan, ortaya yeni tapelerin çıkabileceğini, bütün kesimlerin dinlendiğini söylerken öyle anlaşılıyor ki bunların içeriğini de biliyor. Tedirginliği, saldırganlığı, yasakçılığı bundan. Başbakan tüm süreçleri bildiği için kendisi hakkında da nelerin kayda alınmış olabileceğini biliyor. Ancak gelinen noktada korkunun ecele faydası yok.
Başbakan’ın yaratmak istediği korku imparatorluğu şimdi geldi kendisini buldu. Başbakanı, kendi eseri korkutuyor. Korkuya dayalı olarak attığı adımlar da onu daha korkunç hale getiriyor. Tüm dünyayı arkasına alarak özgürlükçü-reformcu gibi görünerek işbaşına gelen AKP, şimdi tüm dünyayı karşısına aldı ve son kalan özgürlükleri de tırpanlamak için her şeyi göze aldı.