Erdoğan, “Dolara aşırı derecede yatırım yapanlar yaya kalabilir” dediğinde dolar 2.59’daydı… Hiç unutmam aklıma Tarkan’ın; “Gel gel gel güzelim, gel hiç acımayacak” şarkısı gelmiş, içim ürpermişti. Hani filmlerde olur ya, biri fena yaralanır, arkadaşı öleceğini biliyordur ve ağlamaklıdır… Son nefesini vermeden elini tutar; “Her şey düzelecek, hiç korkma hepsi geçecek” der. Tıpkı o sahne gibiydi… Yıllar geçti. Takvim yaprakları 2018’i gösteriyordu. “Bizim geleceğimizi, biz belirleyeceğiz. Ayın 24’ünde siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle şununla bununla nasıl uğraşılır göreceksiniz” dediydi… Hey gidi günler… Dolar 4.75 enflasyon yıllık yüzde 11.49 seviyesindeydi. Bu hesapları nasıl yapmıştı hiç açıklamadı. Zira tutturamadı. Fakat hevesi hiç kırılmadı. En son çıktı, “Herkes enflasyon hesabını 2023’te yüzde 20’ler seviyesinde yapsın. Aksi yönde hareket edenlerle biz hükümet olarak yetkimizi, milletimiz iradesini kullanarak gereken cevabı verecektir” açıklamasıyla beklentisini beyan etti.
SON HABERLER
Putin İstanbul'a gelmiyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarın (15 Mayıs) İstanbul’daki barış müzakerelerine katılmayacak.
Türkiye Kupası Galatasaray'ın
Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor’u 3-0 yenen Galatasaray kupanın sahibi oldu.
ABD, Türkiye'ye 305 milyon dolarlık füze satacak
ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye toplam 305 milyon dolarlık füze satışına onay verildiğini açıkladı.
İlk kez bir hastalığın toplam yükü çıkarıldı: RSV'nin maliyeti 24 milyar lira
Türkiye’de ilk kez bir hastalığın toplam ekonomik yükü çıkarıldı. Özellikle bebeklerde ağır seyredebilen ve ölümlere yol açabilen respiratuar sinsityal virüsün (RSV) ülkeye toplam maliyeti yaklaşık 24,2 milyar lira.
İstanbul'da suya yüzde 10 zam
İstanbul’da suya her ay yapılan Tüketici Fiyat Endeksi’yle (TÜFE) Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranındaki zam haricinde yüzde 10 zam geldi.