Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody’s, gelişmekte olan ekonomilere ilişkin hazırladığı listede cari açığın en yüksek olduğu ülkenin Türkiye olduğu tespitini yaptı.

Raporda, Asya ekonomilerinin ekonomik verileri değerlendirildiğinde en dirençli ve kırılganlığı en az ekonomiler olduğu belirtildi.
Gelişmekte olan 22 ülkenin ekonomik verilerinin karşılaştırıldığı Moody’s tablosunda, GSYH’nin yüzde 4.5’ine karşılık gelen cari açığıyla Türkiye’nin gelişmekte olan ekonomiler arasında en yüksek cari açığa sahip ülke olduğu belirtildi. Arjantin ve Kolombiya ise Türkiye’den sonra en yüksek cari açığa sahip ülkeler.
Tayvan’ın en yüksek cari fazlaya sahip gelişen ekonomi olduğu belirtilirken, GSYH’nin yüzde 5’ini aşan cari fazlalarla Tayvan, Tayland ve Güney Kore en az kırılgan ekonomiler olarak değerlendirildi.
Raporda bu ülkelerin borç stokları da değerlendirildi ve Brezilya en yüksek borç yüküne sahip gelişen ekonomi olarak öne çıkarken, Rusya en az borcu olan gelişen ekonomi oldu.