İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından geçen yıl iki etap şeklinde düşünülen Kadıköy Meydan Projesi’ne 3’üncü etap eklenerek Moda sahilinin olduğu bölgeye de ‘dolgu alan‘ yapılacağı açıklandı.
BirGün’den Nazlı Avşaroğlu’nun haberine göre İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından geçen yıl Mart ayında açıklanan proje, 230 bin metrekarelik bir alan üzerinde yapılacaktı. Yeni Kadıköy Meydanı çalışması; Kadıköy Sahili, Metro İstasyonu, Haldun Taner Tiyatrosu, Vapur İskeleleri, Rıhtım Caddesi ve Haydarpaşa arasındaki 60 bin metrekarelik yayalaştırılmış alanı kapsıyordu.
Ancak Kadıköy Kent Dayanışması’ndan yapılan açıklmada projenin bu alanla sınırlı kalmadığı ve üç etaba çevrildiği belirtilerek, “Şimdi, 3’üncü etap olarak Rıhtım’ın sonundan Moda sahilinin sonuna kadar olan alanı da projeye dahil ettiler. Dolgu alan olarak düşündükleri yer de tam burası” denildi.
İBB’den açıklama bekliyoruz
Planlanan projede; yat limanları, kafeler ve restoranlar gibi kamu yararı olmayan yapıların olacağını belirten Kent Dayanışması üyeleri, “Yukardan inme ve halkın içinde olmadığı bütün projelere karşıyız. Projeler ranta değil halka hizmet etmelidir. İBB’den konuyla ilgili açıklama bekliyoruz” şeklinde konuştu.