MHP'de 'kurultay savaşları': 19 Haziran'daki tüzük değişikliğine yürütmeyi durdurma kararı

 

MHP’de yılan hikayesine dönen olağanüstü kurultay süreciyle ilgili bir yürütmeyi durdurma kararı daha verildi.

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

MHP’de tartışmalı olağanüstü kongre sürecine Yargıtay 18’inci Hukuk Dairesi, MHP’nin olağanüstü kurultaya gitmesini kararlaştırarak tartışmaya nokta koymuş, parti yönetimi de karara saygı duyulacağını açıklamıştı.

Yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, MHP’li muhaliflerin tüzük değişikliği taleplerinin aşama aşama yerine getirileceğini kaydederek, “Kim ya da kimler başkanlığa aday olacaksa şahsımla yarışacaktır” demiş ve kongrenin 10 Temmuz tarihinde yapılacağını duyurmuştu. Kongrede, başkanlık için yarışacak adayların sayısı da son olarak yediye yükselmişti.

Tüzük değişiklerine yürütmeyi durdurma

19 Haziran’da gerçekleştirilen kurultayda MHP’li muhaliflerin talep ettiği tüzük değişiklikleri kabul edilmişti.

MHP avukatı Yücel Bulut, Ankara 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 19 Haziran’da yapılan tüzük değişikliğiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldığını duyurdu.

YSK görüş bildirmedi

MHP Genel Merkezi, yeni kongreyi toplamakla görevlendirilen heyetin başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun başvurduğu Çankaya İlçe Seçim Kurulu, 10 Temmuz’daki kongreyi kimin toplayacağına ilişkin YSK’ya görüş sormuştu.

Bunun üzerine saat 16:00’da toplanan YSK, 10 Temmuz’da yapılacağı duyurulan olağanüstü kurultayla ilgili başvurulara ilişkin görüş bildirmeyeceğine karar verdi. Kararı ilçe seçim kurulu verecek.

MHP’de muhalifler için önemli eşik: Parti tüzüğündeki değişiklikler onaylandı

MHP kongresi için çağrı heyeti bir kez daha 19 Haziran dedi: Bahçeli yoksa oylamaya geçilir

Oğan’dan ‘Partimizin üyesi değil’ diyen Bahçeli’ye: Karar temyize açık değil, iademe karar verildi

Bahçeli, Almanya’ya çattı: 1915’teki tehcir kararı doğru, bugün olsa yine yapılmalı

Kurultay bilmecesi: Çağrı heyeti 19 Haziran’da karar kıldı, MHP ‘Tanımıyoruz’ dedi

Kongre kararının ardından Akşener: Seçimde HDP’nin gerisine düşmeyi sindiremedik

Muhalif aday Oğan’dan MHP’nin ‘seçimli olağanüstü kurultay’ kararına itiraz