MHP’de muhalifler tarafından pazar günü yapılacağı açıklanan olağanüstü kurultaya Ankara valiliğinden izin çıkmadı.

Fotoğraf: Reuters (Arşiv )
Valilik açıklamasında şöyle dendi: “Valiliğimize tebliğ edilen mahkeme kararlarından MHP kongresinin yapılamayacağı anlaşılmıştır. Mahkeme kararı doğrultusunda valiliğimizce işlem tesis edileceğinden herhangi bir mağduriyetin oluşmaması bakımından vatandaşlarımızın bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.”
Ne olmuştu?
Ankara 12’inci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 8 Nisan’daki ilamıyla MHP olağanüstü kongresinin toplantıya çağrılması ve gerekli işlemlerin icrası hususunda bir çağrı heyeti (kayyum) oluşturulmuştu.
Kongre için görevlendirilen heyet, 15 Mayıs tarihinde olağanüstü kongre çağrısı yapmıştı. Ancak olağanüstü kurultay süreci yerel mahkemeler tarafından durdurulmuştu.
Genel başkan adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin olağanüstü kongre kararının engellenmesine yönelik itiraz kararını kabul edilmesi halinde 15 Mayıs’ta kongrenin gerçekleşeceğini açıklamıştı.
Son olarak Ankara 2. İcra Mahkemesi, MHP’de olağanüstüsü kurultay yapılmasının engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etmişti. Bu karardan birkaç dakika sonra Gemerek’teki Asliye Hukuk Mahkemesi, olağanüstü kongreyle ilgili yeni bir tedbir kararı almıştı.
Bunun üzerine açıklama yapan parti avukatı Yücel Bulut, kongrenin yapılamayacağını söyleyerek, polisi göreve çağırmıştı.
Dün akşam saatlerinde ise Ankara 25’inci İcra Müdürlüğü, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin ihtiyati tedbir kararının hala geçerli olduğunu ve kongrenin toplanamayacağını duyurmuştu.