AKP’nin tek parti iktidarının son bulduğu seçimlerin akşamında koalisyonlara kapısının kapalı olduğu mesajını veren MHP, HDP’li tüm formülleri reddettmeye devam ediyor.

Koalisyon için çözüm sürecini ‘kırmızı çizgisi‘ olarak belirleyen MHP, CHP liderinin “Muhalefet olarak hükümeti birlikte kuralım, başbakan Devlet Bahçeli olsun” yolundaki çağrısına da olumlu bakmadı.
Mazbatasını aldıktan sonra kayıt işlemleri için TBMM’ye geldiği sırada Kılıçdaroğlu’nun çağrısını değerlendiren MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, “Genel başkanımız, bizim HDP’nin içeriden ya da dışarıdan desteğiyle bir koalisyonda yer almayacağımızı belirtti. Dolayısıyla o işin olmayacağı açık” karşılığını verdi.
HDP’yle içeriden, dışarıdan olmaz
“Devlet Bahçeli sırf Başbakan olmak için ilkelerinden vazgeçti dedirtmesi mümkün değil” diyen Halaçoğlu, şöyle devam etti: “Her siyasi parti iktidar, her genel başkan başbakan olmak ister. Devlet Bey’in çok özel bir yanı vardır, ‘önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ der. Başbakanlık ikinci plandadır.”
MHP’ Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz da HDP’nin olmaması halinde koalisyona ilk kez yeşil ışık yakmış ancak çözüm sürecinin bitirilmesini koalisyon şartı olarak açıklamıştı.