MHP'nin seçim beyannamesi: Asgari ücret 1400 lira, cemevlerine devlet yardımı

Ankara Atatürk Spor Salonu’nda partisinin seçim beyannamesini açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, asgari ücreti 1400 liraya çıkarmayı vaat etti.

devlet bahceli

MHP’nin beyannamesinde özetle şu vaatler yer aldı:

Asgari ücret

” * Asgari ücret 1400 liraya yükselecek, bütün çalışanların da maaşlarının asgari ücret kadar olan kısmından vergi alınmayacak.

Çiftçiye mazotun litresi 1 lira 75 kuruştan verilecek.

Cemevleri ve Diyanet

* Cemevi gerçeği siyasi kaygılardan uzak, cami –cemevi karşıtlığına dönüştürülmeden kabul edilecek, cemevlerine devlet yardımı yapılacaktır. Diyanet işleri başkanlığı, Alevi İslam inancını temin edecek şekilde yeniden yapılandırılacak.

Başkanlık sistemi

* Türkiye Cumhuriyetinin üniter milli devlet yapısını esas alan parlamenter sistemi, demokratik sistemin sürdürülmesi açısından gereklidir ve Türk milletine en uygun yönetim şeklidir. Devleti ve milleti parçalamaya götürecek bir sistem değişikliğine endeksleyen siyasi yaklaşımı reddediyoruz.

Çözüm süreci

* AKP döneminde başta bölücü terör örgütüyle sürdürülen müzakere sürecine paralel olarak yapılanlar olmak üzere etnisite merkezli, ayrımcı, milli ve manevi değerlerle üniter milli devlet yapısını, Cumhuriyetin temel niteliklerini tahrip eden, Türkiye’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü tehdit eden, yolsuzluk ve usulsüzlüğü teşvik eden yasal ve idari düzenlemeler kaldırılacak ve oluşan tahribatı onarıcı yeni düzenlemeler hayata geçirilecek.

* Yargı, siyasi iktidarların veya belirli kişi veya grupların güdümünde hareket etmesine ve bir kısım aidiyetlerin ‘adalet’ duygusunun önüne geçmesine imkan verilmeyecek.

17- 25 Aralık operasyonu

* 17- 25 Aralık operasyonunda hükümet üyeleri ile aile fertlerinin içinde bulunduğu rüşvet ve yolsuzluk iddialarının üstüne gidilecek. ’17-25 aralık haftası Yolsuzlukla Mücadele Haftası’ ilan edilecek.

‘Borç Sarmalından Çıkış Projesi’

Merkez Bankası fiyat istikrarını sağlamada araç bağımsızlığına sahip olacak. Finansal borçların yeniden yapılandırılması için ‘Borç Sarmalından Çıkış Projesi’ uygulanacak.

Emeklilere yılda iki kere birer asgari ücret

* Emeklilere Mart ve Eylül aylarında birer asgari ücret verilecek, yoksul ailelerden bir kişiye iş bulunacak, 700 lira aile desteği verilecek, ekilebilir durumdaki hazine arazileri ile büyük veya küçükbaş hayvanı ücretsiz verilecek.

* Kamuda çalışan taşeron işçiler ve 4-C’liler kadroya alınacak.

Türk kimliği

* Üniter milli devlet baki kılınacak.Cumhuriyetin temel nitelikleri, Türk milli kimliği, demokratik rejim ve temel insan hakları vazgeçilmez değerlerdir.Bunlar uzlaşma arayışı içinde tartışılamaz.
* Uzlaşma kültürü geliştirilerek, toplumsal dayanışma ve kardeşlik pekiştirilecek.
* Bölgeler arası gelişmişlik farkı en aza indirilecek.
* Kimse aç ve açıkta bırakılmayacak.
* Her türlü terör ve anarşiye son verilecek.

Kadına şiddet

* Kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik şiddet olaylarında dava zamanaşımı kaldırılacak; harç ve benzeri mahkeme masrafları alınmayacak.”