Melih Altınok: Ne kadar faşist varsa almışsınız arkanıza Erdoğan'ı ve Ak Parti'yi suçluyorsunuz

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Gençlere, çocuklara unutturmayı başardınız ama şimdi hep beraber oynadığınız rol, 90’ların ceberut devletinin taklididir. Öyle ya, bölgeden gelen bir cinayet haberinde eskiden akla devlet gelirdi, şimdi PKK’dan başkasından şüpheleniliyor mu?

17 bin faili meçhulün yaşandığı, 5000 köyün boşaltıldığı 90’larda yanınızda Hürriyet, Zaman, CNN Türk, Kanal D, CHP ve hatta “beraber çalışırız” diyecek kadar yakınlaştığınız MHP, TÜSİAD, ulusalcılar, bir kısım güvenlik ve yargı bürokrasisi mi vardı? Kandil’in komutanları Askere “sen aradan çekil, savaşımız hükümetle” diyebilir miydi?

Şimdi hepsini, ne kadar faşist varsa almışsınız arkanıza, devletin 90’larda da sahip olduğu doğal refleksini 13 yıldır siyasetle dizginleyen Erdoğan’ı ve Ak Parti’yi ülkeyi eskinin savaş konseptine döndürmeye çalışmakla suçluyorsunuz.

Dün de Demirtaş PKK’ya “bir ara ver yahu” diyordu. Seçim geliyor ya. 90’larda asker terörü böyle işlevselleştirirdi, o hesap işte.

Yazık, yine en çok da kandırmaya başardıklarınıza zarar vereceksiniz, ona üzülüyor insan.

Melih Altınok’un yazısı