Mehmet Y. Yılmaz: Türkiye'nin en büyük 'bilirkişisi' bu bildirinin terör örgütüne destek anlamına geldiği kanısında

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Neden böyle oldu: Çünkü Türkiye’nin en büyük ‘bilirkişisi’ bu bildirinin terör örgütüne destek anlamına gediği kanısında ve bildiriyi imza atanların ‘hain’ olduklarını söylüyor.

Tabii elde böyle bir bilirkişi raporu olunca savcılar ve üniversite yönetimleri imzacı akademisyenleri işten atmak, oradan alıp hapse tıkmak için yarışıyorlar.

Türkiye’de artık alt derece mahkemelerde hukukun kalmadığını biliyoruz.

Bu soruşturmaların sonucunda akademisyenlere çeşitli cezalar verileceğine iddiaya bile girebiliriz.

Ama bu kararlardan idari olanlarının Danıştay’dan, ceza ile ilgili olanlarının Yargıtay’dan, olmadı Anayasa Mahkemesi’nden, o da olmadı AİHM’den dönmeye mahkûm kararlar olacaklarına da iddiaya girebiliriz.

Çünkü günümüzün Avrupa hukukunda, böyle bir bildiriye imza attılar diye kimseye ceza verilmez, verilemez.

Bundan çok daha şaşırtıcı, şoke edici, rahatsızlık verici fikirleri açıklamanın bile temel insan hakkı kabul edildiği bir dünyada yaşıyoruz.

Bunu savcılara ve üniversite yönetimlerine bir kez daha hatırlatmış olayım.

Mehmet Y. Yılmaz’ın yazısı