Bu çerçevede Türkiye’nin hemen bütün toplumsal alanlarda olduğu gibi, akademik özgürlük ya da ‘özerklik’ konusunda ciddi sorunlarının olduğunun altını çizmemiz gerekiyor. Maalesef Türkiye’de ‘akademik özgürlük’ başından itibaren devletten bağımsız, layüsel bir kavram olarak değerlendirilmiştir. Oysa siyasi otoriteden bağımsız olmakla, devletin hukuksal nizamı dışında olmak aynı şey değildir. Evet üniversite akademik anlamda siyasi otoritenin emrinde olmayacaktır, ama siyasi iktidar dahil üniversiteyi de sınırlayan tek kural hukuk olmak zorundadır. Galiba bu manada esas mesele, özgürlük-sorumluluk dengesinin sağlıklı bir şekilde kurulabilmesidir.
SON HABERLER
Özgür Özel'den boykot listesi: Nusret, TGRT, Doğuş Medya…
CHP Genel Başkanı Özgür Özel boykot listesini yineledi: “TGRT var ya adeta CHP’ye sövmeye ant içmiş durumda. Bunlar parayı İhlas markasından kazanıyor. Ürünlerini almıyoruz.”
Fed faiz oranını sabit tuttu
ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde yüzde 4,25-4,50 aralığında sabit tuttu.
KRT TV çalışanları Beşiktaş'ta eylem yaptı
KRT TV çalışanları, direnişlerinin 15’inci gününde Beşiktaş Meydanı’nda eylem yaptı.
Beşte beş: Filenin Sultanları, Dominik Cumhuriyeti'ni 3-0 yendi
2025 Kadınlar FIVB Milletler Ligi’nin (VNL) İstanbul’da düzenlenen ikinci haftasında Türkiye, Dominik Cumhuriyeti’ni 3-0 mağlup etti.
AA: MASAK raporuna göre İmamoğlu yedi aklama suçunun faili
İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) odaklı yolsuzluk soruşturması kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) raporu hazırlandı.