Muhalefetin tüm eleştirilerilerine rağmen AKP’nin oylarıyla Meclis’ten geçirilen ‘İç Güvenlik Paketi’nin görüşmelerindeki tavrıyla tepki çeken AKP’li TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Çağdaş Hukukçular Derneği’nden (ÇHD) ihraç edildi.

Genel seçimlerde AKP’den İstanbul 2’nci bölge 2’nci sıra milletvekili adayı olan Bahçekapılı, 27 Şubat 2015’te ÇHD Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. ÇHD’den yapılan açıklamada “ÇHD üyesi bir hukukçu, bu tür bir görevi icra ederken de derneğin geleneğine, tüzükte belirtilen amaç ve ilkelerine uygun davranmak zorundadır” denilmişti.
Bunun üzerine Bahçekapılı, ÇHD üyeliğinden ihraç edildi.
Muhalefete söz vermemiş, ‘umrunda olmamıştı’
Sokağa sıkıyönetim ve polise verilen yetkilerle ‘sivil diktatörlük‘ getireceği eleştirilerine kulağını tıkayan AKP’nin bir an önce TBMM’den geçirmek istediği 684 sayılı kanun tasarısı sırasında yanlı bir yönetim sergileyen Bahçekapılı, muhalefet milletvekillerine söz vermeden tasarının oylatılmasına geçmişti.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Bahçekapılı’ya “Benim gözümde siz TBMM başkan vekili değilsiniz. Benim nezdimde bir eşkıyasınız. Siz eşkıyasınız. Eşkıya ve ahlaksız tutumunuzdan vazgeçin” diye yüklenmiş, Bahçekapılı ise “Çok da umurumdaydı. Eşkıya da sensin, ahlaksız da sensin” diye yanıt vermişti.