MHP'nin 'HDP kaprisi' AKP'li İsmet Yılmaz'ı Meclis Başkanı yaptı

TBMM başkanlık seçimi dördüncü turda sonuçlandı. HDP’nin CHP’li Deniz Baykal’ı destekleyeceğini tahmin ettiği için geçersiz oy kullanan MHP’nin bu kararı nedeniyle AKP’li İsmet Yılmaz, oy çokluğuyla Meclis Başkanı seçildi.

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

 

Meclis Başkanlığı seçiminin üçüncü turunda AKP’li İsmet Yılmaz 259, CHP’li Deniz Baykal 129, MHP’li Ekmeleddin İhsanoğlu 80 ve HDP’li Dengir Mir Mehmet Fırat 78 oy aldı ve CHP ile AKP’nin adayları son tura kaldı.

Son turda ise CHP’li Deniz Baykal 182, AKP’li İsmet Yılmaz ise 258 oy aldı. Son turda 29 boş oy kullanıldı, 78 oy da geçersiz sayıldı.

Böylece CHP’li ve HDP’li vekillerin desteklediği Baykal’ın oyu, Meclis’te çoğunluğu elinde bulunduran AKP’nin oylarını geçmeye yetmedi.

Zira MHP lideri Devlet Bahçeli, HDP’nin oy vereceğini tahmin ettiği Deniz Baykal’ı desteklemeyeceklerini ve boş oy atacaklarını söylemişti.

‘Blok kavramı bugün itibariyle çökmüştür’ diyen Davutoğlu, ‘vesile olanlara’ teşekkür etti

CHP’li Koç, MHP’ye yüklendi: ‘Alayına karşı’ olanların kimlere doğrudan destek verdiğini gördük

Demirtaş: İsmet Yılmaz’ın meclis başkanlığı MHP’ye hayırlı olsun

AKP adayına Meclis başkanlığı göründü: MHP dördüncü turda geçersiz oy verecek