Marmaray'a 'destek', 3'üncü köprüye itiraz

Prof. Dr. Haluk Levent ve Sosyolog Güven Dağıstan tarafından İstanbul genelinde yapılan bir araştırmaya göre, Marmaray’a destek veriliyor ancak üçüncü köprüye evet diyenlerin sayısında azalma var.

Vatan’dan Mert İnan’ın haberine göre, İstanbul’un 34 ilçesinin 180 mahallesinde toplam üç bin 19 kişiyle yapılan ‘Yaşam Ulaşım Koşulları ve 3’üncü köprü‘ araştırmasında, katılımcıların ulaşım ve üçüncü köprüyle ilgili algıları ölçüldü.

İki yaka arasında seyahat edenler köprüye karşı

Araştırma sonuçları hakkında konuşan Haluk Levent şu ifadeleri kullandı, “3. köprüyü destekleyenlerin sayısında azalma olduğunu, Marmaray’a destek çıkıldığını tespit ettik. Araştırmanın ilgi çekici sonucu ise iki yaka arasında her gün yolculuk yapanların 3’üncü köprü yapımının durmasını en çok isteyenler olmasına karşın köprünün devam etmesini en çok isteyenlerin iki yaka arasında hiç yolculuk yapmayanlar olması.

İki yaka arasında seyahat edenlerin ilk tercihi metrobüs.
İki yaka arasında seyahat edenlerin ilk tercihi metrobüs.

En çok otobüs kullanıyoruz

Araştırmaya göre, şehiriçi ulaşımda en çok otobüs (yüzde 58) kullanılıyor. Otobüsü yüzde 26 ile özel araç ve yüzde 25 ile metrobüs izliyor.

Anadolu yakasıyla Avrupa yakasın arasındaki yolculukta en çok tercih edilen araç yüzde 43 ile metrobüs. Vapur yüzde 38 ile ikinci sırada yer alırken, yüzde 27 özel araç tercih ediyor.