Sabah yazarı Bülent Timurlenk, Avrupa’da maç öncesi yemek geleneğine dair İspanyollar tarafından yapılan bir araştırmayı bugünkü köşesine taşıdı.
Avusturya’da tavuk şnitzel, Belçika’da patates kızartması
Türkiye’nin karşısında tahmin edildiği gibi ‘köfte ekmek’ yazan araştırmaya göre, Avrupa’da taraftarların maç öncesi yemek tercihleri şöyle: “Avusturya’da tavuk şnitzel bir numara Bosna’da haşlanmış yumurtalı sandviçler, Belçika’da elbette bol mayonezli patates kızartması. İngiltere’de balık-patates yenir diye düşünebilirsiniz ama kuru etli sandviç onu geçmiş. Fransız ve Almanlar sosisli sandviçten vazgeçmiyor. Yunanistan bizim gibi, kebap tezgahları her zaman iş yapıyor. İtalyanlar pizza yerine ‘salamella’ adını verdikleri acılı salamı seviyor. Rusya’da kuruyemiş çok satılıyor. İspanyollar ‘bocadillos’ dedikleri karışık soğuk-sıcak sandviçleri yiyor. İsveçliler tatlı seviyor, maçlarda en çok satılan mazarin adlı bir tatlı.”