İstanbul Kadıköy’de Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi’nin standına bir grup tarafından demir çubuk ve sopalı saldırı düzenlendi.
Eğitim Hareketi, yarın saat 17.00’de İstanbul, Ankara ve İzmir’de eş zamanlı düzenlenecek ‘Bilim dışı müfredatı durduralım’ eylemine çağrı için Kadıköy Kalkedon Meydanı’nda stant açtı.
Bu sırada bir grup, demir çubuk ve sopalarla stant açanlara saldırdı. Eğitim Hareketi üyeleri de saldırgan gruba karşılık verdi.
Saldırganlar püskürtülürken, Dokuz8Haber’in videosunda Eğitim hareketi üyesi bir kişinin “Kimsenin dine küfrettiği yok. ‘Bilimsel eğitim’ diyoruz biz” dediği duyuluyor.
.@egitim_hareketi‘nin İstanbul Kadıköy Kalkedon Meydanı’nda açtığı standa demir çubuk ve sopalarla bir grup tarafından saldırı düzenlendi. pic.twitter.com/5MjGM9GH4F
— dokuz8HABER (@dokuz8haber) 15 Eylül 2017