'Kaçak çay' polemiğinde sıra HDP'li Baluken'de: Saraydaki beyaz çay randevuyu iptal ettirmiş olabilir

 

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, ‘yeni anayasa’ için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun HDP’nin eş başkanlarıyla bir araya gelmeyeceğini söylemesinin ardından yaşanan ‘kaçak çay’ polemiğiyle ilgili “Saraydaki beyaz çay bu randevunun iptaline neden olmuş olabilir” diye konuştu.

Idris Baluken
Fotoğraf: DHA

Davutoğlu’nun randevu iptal etmesini ‘yanlış bir siyasi tavır’ olduğunu belirten Baluken, müzakere ve diyalog kanallarının en fazla açık olmasına ihtiyaç duyulan günlerde olunduğunu kaydetti.

‘Belli ki üçüncü masayı da devirmeyi planlıyorlar’

Randevu talebinin çözümün siyasi diyalogla çözülmesi konusunda kamuoyunda umut ve beklenti yarattığını aktaran Baluken, şöyle devam etti: “Ne olursa olsun bu diyalog ve müzakere kanallarının açık olması kanaatindeyiz. Belli ki Sayın Davutoğlu’nun da iradesi üzerinde bir irade bunu istememiş. Çünkü Sayın Davutoğlu bizimle görüşmeyi istiyordu. Kendisi böyle zorlama gerekçelerin arkasına sığınacak birisi değil. AKP daha önce çözüm masasını devirmişti, sonra koalisyon masasını devirdi. Şimdi anayasa masasıyla ilgili toplumun sorunlarının çözülmesini bekliyor. Belli ki üçüncü masayı da devirmeyi planlıyorlar.” 

Davutoğlu’nun HDP’den randevu istemesinin ardından HDP’li Sırrı Süreyya Önder “Kaçak çayımızı içip giderler demiş”, Davutoğlu görüşmeyi iptal ettiğini duyurmasından hemen sonra “Gitsinler kaçak çaylarını kimle istiyorlarsa onla içsinler. Onlar kaçak çaydan bahsedecek, ben o masaya oturacağım öyle mi?” ifadelerini kullanmıştı.

HDP’li Önder’den Davutoğlu’na ‘film senaristi’ yanıtı: Sinema kadar siyaseti de iyi bilirim

Masaya bir tekme de Davutoğlu’ndan: HDP ile görüşmenin anlamı kalmadı

Davutoğlu, HDP’ye ‘ateş püskürdü’: Ya samimi ve ciddi olurlar ya da hadlerini bildiriz

Yeni Şafak’tan ‘Ak Saray’daki ‘sade hayat’: Kilosu 4 bin TL olan beyaz çay bol bol içiliyor