İÜ rektör yardımcısına yumurtalı saldırı: Patronların, katillerin değil Soma'nın yanındayız

 

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle düzenlenen İstanbul Yatırım Zirvesi’nde konuşma yaptığı sırada öğrencilerin yumurtalı saldırısına uğradı.

(Fotoğraf: DHA)
(Fotoğraf: DHA)

Soma faciasında ölen madenciler için yapılan saygı duruşunun ardından kürsüye gelen Murat, konuşmaya başladığı sırada altı öğrenci sözünü sloganlarla kesti. Öğrenciler, “Patronların, katillerin değil Soma’nın yanındayız. 301 işçimizi kaybettik. Bu ülkede yatırımlar işçilerin, emekçilerin kanı üzerine oluyor. Hiç kimse İstanbul Üniversitesi’nde, daha üzerinden bir hafta geçmişken böyle bir şey yapamaz. Katiller buraya gelemez. AKP dökülen her işçi kanından sorumludur” dedi.

Yaklaşık üç dakika eylemlerini sürdüren öğrencilerden biri Murat’ın bulunduğu kürsüye doğru yumurta fırlattı. Özel güvenlik görevlileri eylemcileri salondan çıkarttı.