İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 80

İstanbul’da, haftanın üçüncü mesai günü bitiminde ana arter, cadde ve yollardaki trafik yüzde 80’e ulaştı.

Fotoğraf: AA

Kentte mesai bitimi ve okulların dağılmasıyla etkili olan trafik ulaşımda aksamalara neden oluyor.

Avrupa Yakası’nda D-100 kara yolunun Edirne istikametinde Zeytinburnu, Bahçelievler ve Bakırköy’de araçlar güçlükle ilerliyor.

D-100 karayolu Ankara yönünde Zincirlikuyu’dan Okmeydanı’na kadar yoğun. Haliç Köprüsü’nde de her iki yönde araçlar ağır seyrediyor.

TEM Otoyolu’nda, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Kağıthane arasında her iki yönde araçlar yavaş ilerliyor.

Anadolu Yakası’na geçişte de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişlerinde yoğunluk var.

İBB CepTrafik uygulaması verilerine göre kent genelindeki trafik yoğunluğu saat 19:17 itibarıyla yüzde 80’e kadar çıktı. Yoğunluk, Avrupa Yakası’nda yüzde 81’e, Anadolu Yakası’ndaysa yüzde 74’e kadar ulaştı.