İFM'ye bağlı katılımcılar, yabancı para birimiyle defter tutabilecek

İstanbul Finans Merkezi’nde (İFM) faaliyette bulunan katılımcılar, 2025’ten itibaren yabancı para birimleriyle defter tutabilecek.

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hazırladığı ‘Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ Resmi Gazete’de yayınlandı.

İstanbul Finans Merkezi Kanunu’nun 7’nci maddesiyle bölgedeki katılımcıların yabancı para birimiyle defter tutulabilmeleri hususunda bakanlığa düzenleme yetkisi verilmişti.

Düzenlemeyle bölgede münhasıran finansal hizmet ihracı veya transit ticaret yapan katılımcılar, isteğe bağlı olarak defter kayıtlarını 2025’ten itibaren Merkez Bankasınca (MB) günlük olarak kuru belirlenen herhangi bir yabancı para birimiyle tutabilecek.

Bakanlık, bu değişiklikle bölgedeki finansmanla yatırım olanaklarını geliştirmeyi ve İFM’nin ekonomik büyümeye daha fazla katkı sağlamasını amaçlıyor.

Şimşek ABD’de duyurdu: Yatırımcılardan ilave vergi almayı planlamıyoruz

Elif Çakır: 14 ay oldu ama yabancı yatırımcı açısından değişen bir şey yok

Yabancı yatırımcı kasımdan beri ilk kez ‘uğradı’