2014 Dünya Kupası D Grubu’nda kaptan Diego Godin’in 81’inci dakikadaki golüyle İtalya’yı 1-0 mağlup eden Uruguay, adını ikinci tura yazdırırken, İngiltere ve İspanya’nın ardından İtalya da turnuvaya veda etti.

Fotoğraflar: Reuters
Grubun son karşılaşmasında ikinci tura çıkmak için İtalya’yı yenmek zorunda olan Uruguay maça baskılı başladı. Sağlı sollu ataklarla İtalya kalesine yüklenen Uruguay, ‘Gök Mavililer’in sert defansını aşmakta zorlandı.
İlk yarısında gol sesinin çıkmadığı karşılaşmanın 59’uncu dakikasında İtalyan oyuncu Claduio Marchisio’nun Arevalo’ya attığı kasti tekme sonrası kırmızı kartla oyun dışında kalması maçın kırılma anlarından biri oldu.
Bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran aradığı golü kaptanının kafasıyla buldu.
81’inci dakikada Gaston Ramirez’in kullandığı köşe vuruşunda kaptan Diego Godin kafa vuruşuyla topu ağlara yollayrak takımını 1-0 öne geçirdi.
Kalan dakikalarda 10 kişi kalan İtalya’nın atak girişimleri sonucu değiştiremeyince Uruguay, İtalya ve İngiltere’nin de bulunduğu grupta, Kosta Rika ile birlikte ikinci tur vizesini almayı başardı.
Grupta oynanan diğer karşılaşmada, son maçlar öncesi ikinci turu garantileyen Kosta Rika ile şansını kaybeden İngiltere 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçlarla Kosta Rika yedi puanla grubu birinci tamamlarken, Uruguay altı puanla ikinciliği elde etti.