Geçen pazar günü İstanbul’da Çatalcaspor’la karşılaşan Dersimspor’un ismi, maç sırasında skor bilgilerinin yer aldığı tabelada sansürlenerek ‘****spor’ şeklinde yazıldı.

Fotoğraf: @dersimspor_62
Dersimspor, 18 Aralık’ta Spor Toto 3’üncü Lig 2’inci Grup’ta İstanbul ekibi Çatalcaspor’la Ziya Altınoğlu stadında karşılaştı. Karşılaşma ev sahibinin 2-1’lik üstünlüğüyle tamamlandı ancak maç sonu konuşulanlar bu galibiyetten fazlasıydı.
‘****’ sansürü
Evrensel’den Cem Gül’ün haberine göre, maç sırasında, dakika ve skor bilgilerinin yer aldığı tabelada Dersimspor’un ismi sansürlendi.
İsmin sansürlenmesine maç esnasında tepki gösteren kulüp müdürü Emre Yıldırım, hakem tarafından tribüne yollanırken, bazı taraftarların attığı yabancı maddeler de Yıldırım’ın yaralanmasına neden oldu.
‘Irkçı politikanın ürünü’
Dersimspor Kulübü Başkan Yardımcısı Özgür Korkmaz, kulübün kuruluşundan bu yana barış ve kardeşlik için mücadele ettiklerini anlattı.
Sansürü ‘ırkçı bir politikanın ürünü’ olarak gören Korkmaz, statta yaşanan olayları anlattı: “Yüzlerce kez ağızlara alınmayacak küfürlere maruz kaldık. Kulüp müdürümüze taraftarların saldırması ve teknik ekibimize, futbolcularımıza yapılan müdahaleler oldu. Bize karşı defalarca; ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ şeklinde sloganlar atıldı. Tüm bunların yaşanmasındaki en büyük etken, ülke siyasetindeki etkidir.”
Çatalcapor sessiz
“Çatalca yönetimini de uğradığımız bu ağır hakaretlere rağmen hiç bir müdahale etmeden yüzümüze gülmelerini de unutmayacağız” diyen Korkmaz, kendilerinin ‘Munzur özgür akacak’ sloganı ile Che Guevara fotoğrafı nedeniyle ceza aldıklarını hatırlattı.
Korkmaz, federasyonun Çatalcaspor’a vereceği cezayı da merak ettikleri, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.
Evrensel; telefon, elektronik posta ve sosyal medya aracılığıyla iletişime geçmeye çalıştıkları Çatalcaspor yönetimine ulaşamadıklarını yazdı.