'İnternete RTÜK denetimi' komisyondan geçti: Vekiller 4'üncü Murat'ı hatırlattı

 

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) internet üzerindeki yayınlarda denetim hakkına sahip olmasını öngören düzenleme Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Adnan Oktar’ın kanalındaki programlar sonrası başlayan tartışma, RTÜK’ün internet üzerinde denetim yetkisine sahip olmasını sağlayacak yasa tasarısıyla alevlenmişti.

Yeni yasaya göre internette düzenli olarak yapılan her tür ses ve görüntü yayını için lisans almak gerekecek, RTÜK’ün denetimine tabi olunacak. Böylece yayınlara denetim gelecek.

4’üncü Murat benzetmesi

Tasarı bugün ilgili komisyonda görüşülerek kabul edildi.

Görüşmede söz alan CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, “Bu şekilde sınırlamaların ölçülülük ilkesine uygun olması lazım. Anayasa’ya tamamen aykırı olan inanılmaz bir takım düzenlemeler yapıyorsunuz” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da, “Teknoloji akıp gidiyor, biz 4’üncü Murat dönemindeki yasaklarla teknolojiyle mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal ise eleştirlere şu karşılığı verdi: “Genel kurul aşamasından önce değerlendirelim. Söylediğiniz endişeleri giderecek ne var, bakalım. İyileştirilebilecek alanlar varsa iyileştirelim. Yayıncılığın kısıtlanması gibi bir anlayışımız yok. Kurallı, kaideli bir piyasa faaliyeti varsa, herkes aynı kurallara tabii olmalı diyoruz.”

4’üncü Murat, Osmanlı’nın yasakçı padişahlarının başında geliyor.

‘İnternet yayınlarına RTÜK denetimi’nin odağındaki Adnan Oktar: ‘Homoseksüel lobisi’ beni kıskanıyor

Torba yasa öncesi: Oktar’a beş kez program durdurma, en üst düzeyden para cezası

Büyük sansür kapıda: Görüntülü ve sesli internet yayınları RTÜK’e tabi olacak

RTÜK üyesi uyardı: ‘Adnan Oktar kılıfı’yla internet sansürü getiriliyor

Oktar’dan Diyanet’in başına: Kerhane vergileriyle maaşın ödeniyor, gıkın çıkmıyor

Diyanet işleri başkanından Adnan Oktar’a: Dengesi bozulmuş bir insan

İnternete özel diye: ‘Adnan Hoca’ya yüzlerce şikayet var, RTÜK’ün eli kolu bağlı