İletişim Başkanlığı, haberimizi iyi okumamış

Diken’in ‘Eski Koşuyolu Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi satılığa çıktı’ başlıklı özel haberi üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nca yapılan açıklamadan haberin iyi okunmadığı anlaşılıyor.

Başkanlık açıklamasında, İstanbul’un Kartal ilçesindeki yeni Koşuyolu Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’nin ‘özelleştirilmeyeceği’ söyleniyor. Ancak haberimizin gerek başlığı gerekse içeriğinde, defaatle Kadıköy’deki ‘eski’ Koşuyolu Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’nin özelleştirileceği belirtiliyor.

Fotoğraf: AA

Resmi Gazete’de 17 Mart’ta yayınlanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kararıyla özelleştirilecekler listesinde İstanbul’daki eski Koşuyolu Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi ve eski Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi de yer alıyordu. 

Resmi Gazete’de yayınlanan kararda Mecidiye semtindeki 984 ada 10 parselde yer alan eski Koşuyolu hastanesi de görülüyor.

Kararda mülkiyetleri Hazine’ye kayıtlı taşınmazlar il, ilçe, parsel, ada olarak sıralanıyor ve ‘özelleştirme kapsam ve programına’na alındığı ifadesi kullanılıyor. 

Nitekim haberimizde de halen Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) İstanbul Yerleşkesi olarak hizmet veren eski Koşuyolu Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’nin ‘özelleştirileceği’, oradan taşınan hastanenin Kartal’da hizmet vermeye devam ettiği yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı açıklamasında sanki Diken Kartal’a taşınmış hastanenin özelleştirileceğini öne sürmüş gibi bu hastanenin özelleştirilmesi ya da satışının söz konusu olmadığı belirtiliyor.

İletişim Başkanlığı: Koşuyolu Kalp ve Damar Hastanesi özelleştirilmeyecek

Eski Koşuyolu Kalp ve Damar Hastanesi satılığa çıktı: ‘Sıradan bir yer değil, korunmalı’