İşine son verileceği iddia edilen FOX TV ana haber sunucusu Fatih Portakal’ın görevine devam edeceği bildirildi.

Walt Disney, Century FOX’u 52.4 milyar dolara satın almış, bu satışın ardından Portakal’ın kanaldan ayrılacağı iddia edilmişti.
Portakal bu iddialara “Yönetimin istememesi halinde giderim” diye yanıt vermişti.
Milliyet yazarı Sina Koloğlu bugünkü yazısında, “Yeni patronla ne olur?” diye yoklama yaptığını aktararak şöyle devam etti: “Konuştuğum isimler, ‘Fatih Portakal’la Ana Haber Bülteni’nin yaklaşık yedi yıldır ana haber bülteni izlenme oranına ambargo koyduğunu ve böyle bir düşüncenin olmayacağını söylüyor. Bana söylenen bazı rakamlar var. Haber bülteninin reklam kârı, üç haneli. Bir önceki yıla göre, bu sene daha da artmış. Tek başına bir dizi kıymetinde. FOX’un geçtiğimiz ayı birinci bitirdiği söylendi. Beş dizisinin hali de, hiç fena değil. Yani sınıfı geçiyor.”
Disney Company’nin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika sorumlusu Rebecca Campbell’ın FOX Türkiye’nin sorumluluğunu alabileceğini aktaran Koloğlu, yazısını şöyle bitirdi: “Kendisi uzun süre ABC televizyonunun grup başkanlığını yapmış. Onun için ‘reyting hastası ve uzmanı’ diyorlarmış. Tüm bu gelişmelerin ve işlemlerin bitmesi, iki yılı bulur.”