İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ‘Üretim seferberliği başladı’ duyurduğu projeyle bir yandan İstanbulluların gıda ihtiyacını karşılarken bir yandan da çiftçinin üretimine devam etmesini sağlamayı amaçlıyor.

İBB Başkanı İmamoğlu, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: “Çiftçilerimizi hem üretirken hem de alımda destekliyoruz. Hal fiyatı üzerinden üreticilerimizden alacağımız ürünleri de bu süreçte ihtiyaç sahibi İstanbullu ailelere ücretsiz olarak dağıtacağız.”
1500 dekarlık alanda uygulanacak proje 1-15 Mayıs tarihinde başlatılacak. Hibeler muhtarlık ve kooperatiflere kayıt yaptıran çiftçilere dağıtılacak.
İBB Muhtarlıklar ve Gıda Dairesi Müdürü Ahmet Atalık, uygulama kapsamında, tohum, fide, tarım ilacı, gübre ve damla sulama gibi çiftçiye maliyet yükü olan kalemlerde hibe yapılacağını açıklayarak şöyle devam etti: “Üretimin her aşamasında çiftçiler ziraat mühendislerinden bilgi ve destek alabilecek. Çiftçi ürünü istediği gibi satabilecek, satamadığı koşulda İBB devreye girecek. Verilen hibelerle, tarımsal üretimde çiftçinin önemli maliyet yükü ortadan kalkarken, kentin toprağı ile en iyi şekilde uyum sağlayacak domates, salatalık, biber, patlıcan ve karpuz çeşitleri tohum veya fidelerinin çiftçilere verilecek.”
Proje 1-15 Mayıs tarihinde başlıyor
Uzman ziraat mühendislerinin de çiftçinin bilinçli üretim yapması için görev üstleneceğini anlatan Atalık, “Çevre ile uyumlu, çiftçilerimizin ve halkımızın sağlığını koruyan iyi tarım kriterlerinde üretimi hedefliyoruz” dedi.
Atalık, “Çiftçiyi, tüccarın gazabına bırakmayacağız” deyip şu bilgileri verdi: “Müşteri bulamayan çiftçinin ürünü İBB tarafından hal fiyatı üzerinden alacak. İstanbul’da ihtiyaç sahibi olan ailelere ücretsiz dağıtılacak.”