Hrant Dink cinayeti soruşturmasında üç jandarma subayı için tutuklama kararı

Hrant Dink cinayetinde jandarma görevlilerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, dönemin jandarma yüzbaşısı Muharrem Demirkale ve jandarma astsubay Yavuz Karakaya’nın tutuklanmalarına karar verildi.

hrant dink sb

DHA’nın haberine göre şüpheliler, önce İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ‘kasten öldürme’ ve ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçlamalarıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Nöbetçi 7’nci Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan şüphelilerin tutuklanmasına karar verildi.

Tuğgeneral Celepoğlu, MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin davada halihazırda tutuklu bulunurken, eski jandarma görevlileri Demirkale ve Karakaya ise 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından tutuklanarak meslekten ihraç edilmişti.