ABD’de Hollywood yıldızları dahil 1400 oyuncu, yönetmen ve çalışan Paramount Skydance ile Warner Bros. Discovery (WBD) arasında planlanan birleşmeye ‘net şekilde karşı’ olduklarını duyurdu.

Aralarında Emma Thompson, Mark Ruffalo, Javier Bardem ve Denis Villeneuve gibi isimlerin de olduğu imzacılar Warner Bros ve Paramount’un birleşme planına tepki gösterdi.
Mektupta birleşmeyle medya yapısının daha da tekelleştireceği ve rekabeti azaltacağı belirtildi. Bunun hem sektör çalışanları hem de izleyiciler için olumsuz sonuçlar doğuracağı öne sürüldü.
Ayrıca Hollywood birleşmeye dair bazı desteklerin kamu yararından ziyade sınırlı sayıdaki güçlü paydaşın çıkarlarını öncelediği konusunda endişeli. Birleşmenin sektörün bağımsızlığına, çeşitliliğine ve bütünlüğüne zarar vereceği düşünülüyor.
Paramount: Yılda 30 yüksek kaliteli filmin vizyona girecek
Paramount Skydance ise karşı açıklamasında birleşmeden sonra yılda en az 30 yüksek kaliteli filmin vizyona gireceğini duyurdu.

Şirket üretimin artmasıyla sektör çalışanlarının daha fazla iş imkanına sahip olabileceğini savundu.
Aylarca süren mücadelenin ardından Paramount Skydance, 28 Şubat’ta Warner Bros. Discovery’yi (WBD) satın almak üzere kesin bir birleşme anlaşmasına vardığını duyurmuştu.