'Hırsız var' diyen gözaltına

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’nde katıldığı seçim bürosu açılışında ‘Hırsız Var’ yazılı döviz açan kişi gözaltına alındı.

070320140827405842573_2Bakan Çelik’in seçim bürosu açışısındaki konuşması sırasında kalabalıkta bulunan H.A., üzerinde ‘Hırsız var’ yazılı dövizi havaya kaldırıp, “Hırsız var, hırsız; uyanın. Açım aç” diye bağırdı. Partililerin tepki gösterdiği genç, polisler tarafından elindeki döviz indirilerek gözaltına alındı. Bakan Çelik ise “Şu provakatörlüğü bakın” diyerek tepki gösterdi.

Bakan özel görüştü

Bakan Faruk Çelik, daha sonra gözaltına alınan H.A. ile görüşmek istediğini söyledi. Bir süre gözaltına alınan H.A. ile görüşen Bakan Çelik, ilçeden ayrıldı.

Yeni İbrahim Alıcı vakası

Daha önce de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Osmaniye’deki mitinginde açtığı ‘Hırsız var’ pankartı sonrası gözaltına alınan 35 yaşındaki İbrahim Alıcı, Başbakan korumaları tarafından dakikalarca işkence görmüştü. Vücudunda morluklar ve yaralar oluşan Alıcı, şikayette bulunmaması için tehdit edildiğini fakat yine de suç duyurusunda bulunduğunu ifade etmişti.

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA