• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

HDP'li Sarıyıldız'dan üç gazeteye yalanlama: Diz çökmeyeceğiz, bu da size dert olsun

28/01/2016 13:58

 

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre’de bir bodruma sığınan 23 yaralıyı almak için giden ambulansları ‘tuzağa düşürdüğü’ ve yaralıları kaçırmaya çalıştığı yönündeki haberleri yalanladı.

yenisafak_280116

Yeni Şafak, Sarıyıldız’ın yaralılara giden ambulanslara tuzak kurduğunu ileri sürmüştü.


Yazılı bir açıklama yayınlayan Sarıyıldız, hakkındaki iddiaları ‘çirkefçe bir yalan’ olarak değerlendirip, “Cizre ve Cizre’nin bir ferdi olan şahsım sizin önünüzde asla ama asla diz çökmeyeceğiz. Bu da size dert olsun” dedi.

“Evrensel basın ilkeleri ve basın ahlakından zerre-i miskal kadar nasibini almayan tetikçi medyanın unsurlarından Yeni Şafak, ‘Yine O Adam’, Star ‘HDP’li vekilden ambulans tuzağı’ ve çamura bulanma hevesinde olduğu anlaşılan Habertürk ‘Faysal Sarıyıldız hakkında iddia’ başlıklarıyla şahsımı hedef almaktadır” diyen Sarıyıldız, üç haberin de yalan olduğunu ve hiçbir belgeye dayanmadığını söyledi.

‘Ahlaksızca bir kurgu’

faysal sariyildizStar’ın yaralıları kaçırmak için yaralı yurttaşların anneleriyle birlikte binaya gittiği yönünde haber yaptığını hatırlatan Sarıyıldız, gazeteyi ‘çirkefçe bir yalan’ atmakla suçladı.

Sarıyıldız, ‘çamur medyası’ olarak nitelendirdiği gazetelere şu ifadelerle tepki gösterdi: “Bu tamamen gerçek dışı ve ahlaksızca bir kurgudur. Yaralı 28 sivilden beşi hastaneye kaldırılmadığı için yaşamını yitirdi. Tek amacımız yaralı olan sivillerin bir an evvel hastaneye kaldırılmasıdır. Günlerdir bu nedenle çaba sarf etmekteyiz. Bizler Cizre’de yaşatmak için uğraşırken, çamur medyası tetikçilik yapmaktadır. AKP ve Saray medyası yarım bırakılan katliamın tamamlanmasına zemin sunmak için binada bulunan yaralıları hedef olarak göstermektedir.”

‘Sadece milletvekili değil, gönüllü basın emekçisiyim’

Cizre’deki durumu kamuoyuna duyurduğu için hedef gösterildiğini kaydeden Sarıyıldız, “Çamur medyası ve onların sahipleri mesnetsiz, yalan ve iftiraya dayalı haberlerle geri adım atacağımı düşünüyorlarsa, büyük bir gaflet ve yanılgı içindedirler. Cizre’de sadece bir milletvekili olarak değil, aynı zamanda gönüllü bir basın emekçisi olarak da mücadeleme devam edeceğim. Benim buradan gerçekleri yazdığım bir tweet, halklarımız nezdinde AKP ve Saray medyasının ürettiği yüz binlerce sayfa yalandan daha değerlidir” dedi.

“AKP ve Saray, Cizre’ye yapılan zulmün ve vahşetin gizli kapaklı kalmasını istiyor” diyen Sarıyıldız, kendisine yönelik hedef göstermelerin ‘Bu suça ortak olmayacağız’ diyen ‘Barış İçin Akademisyenler’ inisiyatifine, ve “Çocuklar ölmesin” diyen ‘Ayşe öğretmen’e yapılanların devamı olduğunu dile getirdi.

‘Bu da size dert olsun’

Sarıyıldız açıklamasını şöyle noktaladı: “Şunu bilin ki Kürt halkına ve muhalif kesimlere karşı insanlık suçu işleyenler gibi, bu suça ortak olan ve yalan haberlerle bizleri hedef gösteren çamur medyası da gelecekte lanetle anılacaktır. Cizre halkı AKP ve Saray medyasının yalanları ve hileleriyle baş edemiyor olabilir. Ancak, Cizre ve Cizre’nin bir ferdi olan şahsım sizin önünüzde asla ama asla diz çökmeyeceğiz. Bu da size dert olsun.”

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Çekmeköy'de inşaat alanında göçük: İki işçiden biri yaralı kurtarıldı

İstanbul’un ilçesi Çekmeköy’de bir inşaat alanında iki işçi göçük altında kaldı. Biri yaralı kurtarıldı.

Aile kavgasında koparılan kulak memesini buldu, hastaneye koştu: 'Süper mikrocerrahi'yle dikildi

Gaziantep’te aile kavgasında ısırılarak kopan kulak memesi, süper mikrocerrahi (mikro aletler kullanılarak yapılan ameliyat) yöntemiyle dikildi.

2025 konser takvimi: Türkiye'ye gelecek dünyaca ünlü isimler

Dünyaca ünlü birçok şarkıcı ve grup yılın ikinci yarısında Türkiye’ye geliyor. Başta İstanbul olmak üzere pek çok şehir konser ve etkinliğe ev sahipliği yapacak.

ABD-Çin anlaştı: Dolar ve kripto yükselişte, altın düşüşte

Altın fiyatları ABD ve Çin’in kaşılıklı vergi indirmesiyle düşmeye başladı. Dolar ve kripto para birimleriyse yükselişte.

ING'den Türkiye için dolar ve avro tahmini

Hollanda’nın başkenti Amsterdam merkezli ING’nin yıl sonu dolar tahmini 43, avro tahminiyse 48,59 lira.

Ege'de yine facia: 24 göçmen hayatını kaybetti
Erdoğan'dan gözdağı: 'Özyönetim' ilan edenlerin dünyayı başlarına yıkarız

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 750 gündür hapiste

YAZARLAR

Editör eksikliği fazlalık yaratır

Mustafa Dağıstanlı

Anne dediğin başlangıçtır

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Dilsiz bir ülkenin çığlığı

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Sırrı Süreyya Önder'in 'Cumhuriyet' eleştirisi üzerine…

Murat Sevinç

Silmek isteseler de silemezler

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Füruzan'ın röportajlarındaki dil dikenleri

Mustafa Dağıstanlı

Sırrı bey…

Murat Sevinç

GÜNÜN 11’İ

Alaattin Aktaş: 'Şak diye 10 milyar döviz satma' önerisi acaba 'şak' kısmı aynı kalmak kaydıyla faiz artışında uygulansaydı…

Murat Muratoğlu: 'Dış mihrak', 'üst akıl', 'iç hain' derken şimdi de repertuara 'malum çevreler' eklendi

Abdullah Tolu: Büyük şirketler futbol kulüplerinin statlarında loca kiralayarak, müşterileri ve personelini ağırlıyor

Yusuf Dinç: Politika faizini, enflasyonu bahane edip kura göre ayarlamaktan vazgeçilmeli…

Engin Solakoğlu: ABD'nin Ortadoğu'da yeniden çizmeye kalkıştığı harita bakımından Türkiye'nin önemi eşsiz

Erdal Sağlam: Bu iktidarın enflasyonu tek haneye indiremeyeceği çok açık

Ünal Özüak: Malaga ligin en iyi takımı olabilir ama Galatasaray daha motive olmalıydı

Abbas Güçlü: Çin, başta ABD olmak üzere diğerlerine hiç benzemiyor!

Nuray Babacan: Temkinli duran AKP'li siyasetçiler var

Murat Belge: İki çocuğunu öldürmüş 'vatanperver'le aynı safta yer almak 'bütün' AKP sempatizanlarını mutlu eder mi?

Faruk Bildirici: Haberi düzeltmesi, istismarın ayrıntılarının pornografik bir dille anlatıldığı satırları silmesi gerekirdi

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×