• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

DBP'li Kışanak: Tahammül sınırlarını zorlayan bir noktaya gidiyoruz

19/08/2015 15:15

 

Merkez Sur ve Silvan ilçelerinin belediye başkanlarının ‘özerkli ilanı’ nedeniyle gözaltına alındığı Diyarbakır’da Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, ‘tahammül sınırlarını zorlayan bir noktaya gidildiğini’ belirterek, “Boyun eğmeyeceğiz” dedi.

DIYARBAKIR MERKEZ SUR ILCESI ILE SILVAN ILCESI’NDE ’OZYÖNETIM’ IDDIALARIYLA ILGILI OLARAK POLISIN DUZENLEDIGI OPERASYONA TEPKI GOSTERMEK AMACIYLA BELEDIYE BASKANLARI TEKPI EYLEMI DUZENLEDI FOTO: AHMET UN

Fotoğraflar: DHA


Bu sabah Sur Belediyesi Eş Başkanları Seyid Narin ve Fatma Şık Barut, Silvan Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Bodakçı ve Melikşah Teke’nin yanısıra DBP Sur Eş Başkanı Ali Rıza Çiçek ve bir çok DBP’li yönetici gözaltına alınmıştı.

’90’ların yöntemi devreye girerse bu halkın mücadele yöntemi değişecektir’

Sur Belediyesi önünde toplanan belediye başkanları ve sivil toplum örgüt temsilcileri, gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Demokratik Bölgeler Partisi’nden (DBP) Kışanak, Silvan, Sur ve Lice’de yaşananların Türkiye’nin diğer bölgelerinde de yaşanacağını söyleyerek şöyle konuştu: “Tüm Türkiye’ye seslenmek istiyorum, 1990’lı yıllarda yapılan hatalara düşmeyin. Eğer 1990’lı yıllardaki gibi infazlar, köy yakmalar, bütün siyasi talepleri baskıyla ve şiddetle bastırma yöntemi devreye girerse, bu halkın mücadele yöntemi de değişecektir.”

KCK operasyonlarının bir benzerinin tekrarlanmasına izin vermeyeceklerini kaydeden Kışanak, “Varto’da sokak ortasında çıplak bedeni sürüklenen kadının hesabını verecekler. Bu alçaklığı yapandan hesap sormayan devlet, gelip benim belediye başkanımı gözaltına alırsa, ben de özerklik ilan ederim” dedi.

DIYARBAKIR MERKEZ SUR ILCESI ILE SILVAN ILCESI’NDE ’OZYÖNETIM’ IDDIALARIYLA ILGILI OLARAK POLISIN DUZENLEDIGI OPERASYONA TEPKI GOSTERMEK AMACIYLA BELEDIYE BASKANLARI TEKPI EYLEMI DUZENLEDI FOTO: AHMET UN

‘Kendimizi ezdirmeyeceğiz, kusura bakmayın’

“Devlet benim namusumu korumayacaksa, bu halkın seçilmiş iradesine saygı göstermeyecekse, devlet ne için vardır?” diye seslenen Kışanak, son dönemde arka arkaya gelen özerklik taleplerinin ‘siyasi’ olduğunu belirtti.

HDP’li belediye başkanı şöyle konuştu: “Siyasi bir cevabınız varsa siyasetle cevap verin. Ama yok biz otoriter devlet olarak sizi ezeceğiz diyorsanız, ezdirmeyeceğiz kendimizi kusura bakmayın. Bu halkın seçilmiş bir temsilcisine yapılan muameleyi yapan hukuk devleti değildir. Kendi bakan ve çocuklarının hırsızlıklarını kapatmak için yasalar çıkarttılar. Binlerce polis, savcıyı sürgün ettiler ama burada halkın iradesini temsil edenin sırtına basamazlar. Bunu yapan devlet, meşru bir devlet değildir. Derhal gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakılmalılar. Tahammül sınırlarını zorlayan bir noktaya gidiyoruz. Bunu yapmasınlar, kazdıkları kuyuya düşerler.”

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Rihanna üç yıl sonra Şirinler filmi müziğiyle dönüyor

Barbadoslu şarkıcı Rihanna, 18 Temmuz’da vizyona girecek yeni ‘Şirinler’ filmi için seslendirdiği ‘Friend of Mine (Benim Arkadaşım)’ adlı şarkısıyla dönüyor.

Dolar, avro ve altında haftanın bilançosu

Bu hafta dolar yüzde 0,21 değer kazanırken, avro yüzde 0,63, gram altınsa yüzde 4,48 değer kaybetti.

Borsada en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 2,96 değer kazanarak 9.668,36 puandan tamamladı.

UCM başsavcısına 'cinsel taciz' soruşturması: Görevden geçici ayrılma kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan’a ‘cinsel taciz’ iddiasıyla soruşturma açıldı. Khan soruşturma sonuçlanana kadar geçici olarak görevinden ayrıldı.

Tarihi karar: Moody's ABD'nin kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, ABD’nin kredi notunu ‘Aaa’dan ‘Aa1’e düşürürken, kredi notu görünümünü ‘negatif’ten ‘durağan’a çevrildi.

Siirt'te askeri devriye aracına bombalı tuzak: En az sekiz asker hayatını kaybetti
Eski müdürün itirafı: Soma'da madenciler ihale için Erdoğan'ın mitingine götürülmüş

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 755 gündür hapiste

YAZARLAR

Senyör Amicis'in gazına geldim 

Behzat Şahin

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

Yeşil zeytini neden yemedin Sait?

Ayhan Tinin

Editör eksikliği fazlalık yaratır

Mustafa Dağıstanlı

Anne dediğin başlangıçtır

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Dilsiz bir ülkenin çığlığı

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Sırrı Süreyya Önder'in 'Cumhuriyet' eleştirisi üzerine…

Murat Sevinç

GÜNÜN 11’İ

Berkant Gültekin: Saray, demokrasi musluğunu uygun gördüğüne açacağının sinyalini veriyor

Salih Cenap Baydar: Demokrasinin özü hesap soran vatandaş, hesap veren siyasetçidir

Remzi Özdemir: Türkiye'de en büyük sorun gelir adaletsizliği

Attila Aşut: Arapça sevdalısı siyasetçiler tehlikeli sonuçlar doğuracak sözcükleri kullanırken kılı kırk yarmalı…

Orhan Gazi Ertekin: Aleviler, Kürtlerin kaçınılmaz olarak dahil olacağı anayasal sürece hazırlandılar mı? 

Özgür Orhangazi: Dış sermayeye yapılan ödemeler 2025'in ilk çeyreğinde 6,5 milyar dolara ulaştı

Ender İmrek: Çözüm süreci sağlam hukuki güvenceler, uluslararası gözetim ve toplumsal seferberlikle doğru hatta ilerleyebilir

Orhan Gökdemir: Halk demokrasisine ihtiyacımız var

Umur Talu: Ne iktidar devletinin ne de 'devlet'in özündeki nefret ve şiddet bitiyor

Emin Çölaşan: AKP'li belediyelerde yolsuzluk molsuzluk yok, tertemiz!

Onur Çanakçı: Kronikleşen kriz hali

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×