'Hayır' videosundan sonra tutuklanan Gül'e tahliye: Özgürlük anlatılamayacak bir şey

 

‘Hayır nedir?’ başlıklı videosunda referandumda ‘neden ‘Hayır’ denmesi gerektiğini’ anlatan ve ‘cumhurbaşkanına hakaret’ ettiği suçlamasıyla tutuklanan Ali Gül, tahliye edildi.

Gül, referandumdan önce ‘Güçlü Meclis’ hesabından paylaşılan ve hızla yayılan videoda, ‘neden ‘Hayır’ delmesi gerektiğini’ mizahi bir dille anlatmış sonunda ise şöyle demişti: “Video tutarsa tutuklanırız. Ben milletime aşığım ya. Ne korkacağım tutuklanmadan falan.”

‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Gül, tutuklanmıştı.

‘Özgürlük anlatılamayacak bir şey’

Tahliyesini Twitter hesabından duyuran Gül, “Yaşasın hürriyet. Özgürlük anlatılamayacak bir şey. Çok acayip. Destek olan, yanımda duran, arayan, soran, yazan, tivit atan, mektup yazan herkese ne kadar teşekkür etsem az. Çok çok teşekkür ederim. Hepinizi, tek tek gerçekten çok seviyorum. Tanımasam da. Başımıza ne geliyorsa bundan geliyor zaten :)” diye yazdı.

‘Erdoğan’a hakaret’te bugün: ‘Hayır’ videosu çeken kişi tutuklandı

Son altı yılda cumhurbaşkanına hakaretten 3 bine yakın dava, 280 beraat

‘Erdoğan’a hakaret’ suçunun varlık nedeni ‘devletin saygınlığını korumak’mış

‘Erdoğan’a hakaret’i AYM’ye taşıyan hakim, Trabzon’a ‘sürüldü’: Takdir milletimindir

Erdoğan’ın ‘affı’ HDP’ye kadar!

‘Şair’ İngiliz bakan da şaşırdı: ‘Erdoğan’a hakaret şiiri’nin lafı bile edilmedi