• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Hasan Göğüş: Doğru dürüst lisan konuşabilen akademisyen mumla aranıyor

27/07/2024 08:51

“Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM)” tarafından, her yıl yapılan Yüksek Öğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçları, 16 Temmuz tarihinde açıklandı. Kayıt yaptıran 3.120.870 adaydan 2.819.362’si sınavlara iştirak etmiş.

Bu yılki YKS sınavlarının ayrı bir anlamı var. AK Parti hükümetinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imam hatiplilerin önünü açmak için 2012-13 öğretim yılında uygulamaya konulan 4+4+4 eğitim sisteminin ilk mezunları bu sene YKS sınavlarına girdiler.


Sonuçlar maalesef Türk eğitim sisteminin geleceği açısından hiç de umut verici bir tablo sergilemiyor. Sınava katılanlardan 64.000 öğrenci tek bir soruya bile doğru cevap verememiş, sıfır çekmiş. Hemen hemen tüm dallarda doğru cevap sayılarında düşüşler var. 

Orta öğretimde durum böyle de, Yüksek öğretimde sicilimiz çok mu iyi? Türkiye’de mevcut devlet ve vakıf Üniversitelerinin sayısı toplamda 208’i buluyor.

Nasıl, olur olmaz yerlerde büyükelçilikler açıp büyükelçilik sayısı açısından ilk beşe girdik diye böbürleniyorsak, Türkiye’de de her ilde içleri boş Üniversiteler açıp Dünya’da ilk 25’e girmişiz.

Yüksek öğretimde en saygın derecelendirme kuruluşu olarak bilinen “Times Higher Education” ın 2024 yılı en iyi Üniversiteler listesinde maalesef ilk 300’de tek bir Türk Üniversitesi yok. İlk 500 arasına da sadece üç vakıf üniversitesi girebilmiş.

Sıralamada dikkate alınan en önemli kriterlerden biri üniversitede görevli akademisyenler tarafından yapılan yayınlar. Şimdilerde üniversitelerimizde bırakın yabancı dilde yayın yapanı doğru dürüst bir lisan konuşabilen akademisyen mumla aranıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kalitesini düzeltmek için eğitim alanında başarılı olan Finlandiya, Danimarka, Singapur gibi ülkelerdeki “en iyi uygulamaları” örnek almak varken, çareyi, ”Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini”nde bulmuş.

”Türkiye Yüzyılı” geçen sene cumhuriyetin 100.yıl kutlamalarını gölgelemek için ortaya atılan bir vizyon. Anlaşılan bu sene de her bakanlık Türkiye vizyonunu kendisine şiar edinerek görevden vazife çıkarıyor.

Hasan Göğüş’ün yazısı

Kategori:Günün 11'i

SON HABERLER

Seria A'da şampiyon Napoli

İtalya Birinci Futbol Ligi’nde (Serie A) 2024-2025 sezonu şampiyonu Napoli oldu.

Fenerbahçe Beko'nun EuroLeague finalindeki rakibi Monaco

EuroLeague ‘Final Four’ yarı finalinde Olympiakos’u yenen Monaco, finalde Fenerbahçe Beko’nun rakibi oldu.

Atatürk'ün adı Malta'da bir caddeye verildi

Malta’nın Marsa kasabasında, tarihi Türk Şehitliği’ne yakın işlek bir caddeye Mustafa Kemal Atatürk’ün adı verildi.

Hamburg'da tren istasyonunda bıçaklı saldırı: 12 yaralı

Almanya’nın Hamburg kentindeki merkez tren istasyonunda düzenlenen bıçaklı saldırıda 12 kişi yaralandı.

Yargıç, Trump yönetiminin Harvard kararını durdurdu

ABD’de federal yargıç, Trump yönetiminin Harvard Üniversitesi’ne uluslararası öğrenci kabulünü engelleme kararını geçici olarak durdurdu.

Selim Martin: Her şeyin yapay olduğu bu çağda bir tek yangın mı doğal?
Timur Soykan: Ahmet Şahin Uçar'a çıplak videolarını gönderen kadın mürit yaşadıklarını anlattı

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 762 gündür hapiste

YAZARLAR

Bir uyanışın tarihi: 19 Mayıs

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Elinden çıkanı kulağın duysun

Mustafa Dağıstanlı

Ali Özgentürk için: Böyle mi olmalıydı!

Ayhan Tinin

Çocuk, sınırsızlıkta değil, sınırda büyür

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Yazalım da ne yazalım nasıl yazalım!

Murat Sevinç

Senyör Amicis'in gazına geldim 

Behzat Şahin

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

GÜNÜN 11’İ

Korkut Boratav: ABD emperyalizminin yeni yüzyılda saldırganlaşması, dolar hegemonyasını zayıflattı

Zafer Arapkirli: İlhan Şeşen'in dediği gibi iktidar açısından 'Benim Aklım Başımda Değil'e çok kolay bağlayacaksınız siz de…

Zeynep Aktaş: Enflasyonun üzerinde getiri sağlayanlar yatırımcıların dikkatini çekiyor

Erdal Sağlam: Var olan güvensizlik büyüyor

Burcu Aydın: Bu, temmuzda asgari ücret, memur ve emekli maaşlarında bir artış öngörülmediği anlamına geliyor

Kansu Yıldırım: CHP'li ve DEM Parti'li yerel yönetimlerin üzerinde tam denetim sağlamak hedefleniyor

Sefer Levent: 30 çalışandan biri artık motokurye

İbrahim Kahveci: O da ne? Köprü hala müteahhitte….

Deniz Zeyrek: Akılları fikirleri cinsellik

Esfender Korkmaz: Sorunların nedenlerinden biri de IMF ile gelen dalgalı kur politikası

Çiğdem Toker: Şimşek programının bir uluslararası toplantılarda görünen yüzü var, bir de kayda girmeyen yüzü

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×