Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cübeyr gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nasıl öldürüldüğünü ya da cesedinin nerede olduğunu bilmediğini söyledi.

Suudi Arabistan, 2 Ekim’de İstanbul’daki Suudi başkonsolosluğuna girdikten sonra bir daha kendinden haber alınamayan Kaşıkçı’nın ‘bir arbede sonucunda’ hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Yönetimden bağımsız hareket eden yetkilileri suçlayan Suudi Arabistan yönetimi, açıklamalarında cesede ne olduğu konusunda bilgi vermemişti.
Son olarak Suudi Arabistanlı bir yetkili, gazeteci Kaşıkçı’nın cesedinin halıya sarılarak başkonsolosluk dışına çıkarıldığını ve yok edilmesi için yerel bir işbirlikçiye teslim edildiğini öne sürmüştü.
Amerikan Fox televizyonuna konuşan Suudi bakan, “Kaşıkçı’nın ölümünden sorumlu olanları yargı önüne çıkartmak istiyoruz” dedi.
Cübeyr, Kaşıkçı’nın konsolosluğu terk edip etmediğine dair çelişkili haberler üzerine soruşturma başlatıldığını söyledi.
Kaşıkçı olayını “Büyük bir hata” diye niteleyen Cübeyr, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın olaydan haberdar olmadığına yönelik söylemi yineledi.