Türk yetkili: Kaşıkçı'nın cesedi Belgrad Ormanı ve Yalova'da aranıyor

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cesediyle ilgili araştırma Belgrad Ormanı ve Yalova’ya kaydırıldı.

Fotoğraf: DHA

Suudi Arabistan bugün, 2 Ekim’de İstanbul’daki başkonsolosluğuna girdikten sonra bir daha kendinden haber alınamayan gazeteci Kaşıkçı’nın ‘bir arbede sonucunda’ hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Ne var ki açıklamada Kaşıkçı’nın cesedine ilişkin herhangi bir bilgi verilmemişti. Cesedin parçalanıp saklandığı sanılıyor.

Türkiye ‘Kaşıkçı vakası’na ilişkin soruşturma başlatmış, bu kapsamda başkonsolosluk binası ve konutunda inceleme yapılmıştı.

Reuters’a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Kaşıkçı’nın cesedini çok geçmeden bulacaklarını söyledi.

İsmini vermeyen yetkili, Kaşıkçı’nın cesedinin saklanmış olabileceğini düşündükleri Belgrad Ormanı ve Yalova’da incelemelerin sürdüğünü aktardı.

Bu kapsamda Belgrad Ormanı’ndaki güvenlik kameraları da taranıyor.

Öte yandan yetkili, Kaşıkçı’nın DNA örneklerinin temin edildiğini ve şimdilik Suudi Arabistan’dan talepte bulunmaya gerek olmasını söyledi.

AKP: Kaşıkçı’nın ölümüne dair delilleri yakında açıklayacağız

Trump Suudilerin imdadına koştu: Açıklama güvenilir; önemli bir adım

Suudiler dünyayla dalga geçti: Kaşıkçı ‘arbedede’ ölmüş