Gökçek'in 30 sayfalık 'veda bülteni': Erdoğan ve AKP 'yok sayıldı'

 

Bugün istifasını açıklaması beklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için hazırlanan belediye bülteni özel sayısında, Gökçek’in siyasi yaşamındaki AKP dönemi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ‘yok sayıldı’.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre belediyenin ücretsiz yayın organı ‘Büyükşehir Ankara’ bülteninin 655’inci sayısında Gökçek’e dair özel bir dosya yer aldı.

30 sayfalık bültenin 19 sayfasında Gökçek’e yer verildi.

Bültenin kapağında Gökçek’in tek kare fotoğrafı bulunurken, “Gökçek, 23.5 yıllık başkanlık görevine veda ediyor” dendi.

‘Türkeş ve Ecevit’le iyi bir diyalog içinde’

Arka kapakta ise Gökçek’in eşiyle birlikte bir fotoğrafına yer verilerek, “Başkan Gökçek, 28 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’de olağanüstü toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde istifasını verecek ve Belediye Meclis üyeleri ile 23.5 yıldan bu yana sürdürdüğü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na veda edecek” notu düşüldü.

Gökçek’in çocukluk yılları, askerliği, gazetecilik yıllarına ilişkin fotoğraflar ile başlayan özel yayında, Gökçek’in siyasete, doğduğu ilçe Keçiören’e 1984 yılında belediye başkanı seçilerek başladığı kaydedildi.

Bu bölümde Gökçek’in Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Alpaslan Türkeş ve Bülent Ecevit’le çekilmiş fotoğrafları yer alırken, Türkeş ve Ecevit’le iyi bir diyalog içinde olduğu vurgulandı.

‘Teşekkür’ yok

Gökçek’in Ankara’nın tanıtımına ilişkin çalışmaları ve uluslararası ilişkilerde faaliyetlerine değinilen yayında,  1994’te Refah Partisi’nden Ankara’nın belediye başkanlığına aday olup kazandığı belirtilerek, “1999, 2004, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde de aynı göreve yeniden seçilerek, beş dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan kişi olarak bir rekora imza attı” dendi.

Bu bölümde Refah Partisi vurgusu varken, dört dönem seçildiği AKP’nin adının anılmaması dikkat çekti. Bültende Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve diğer AKP yöneticilerinin hiçbirinin adı ve fotoğrafı kullanılmazken, bu döneme ilişkin kimseye ‘teşekkür’ edilmedi.

Gökçek personeline veda etti: Nasip bu kadarmış

Bir devir kapanıyor: Polemikler ve ‘çılgın proje’lerle Gökçek’in 23 yıllık sürüveni

Gökçek’in istifa kararı sonrası Erdoğan: Yerini gençlere bırakmayanlardan olmadık

Gökçek açıkladı: Cumartesi günü istifa edeceğim

‘İstifa’yla ilgili açıklama istenen Balıkesir belediye başkanı: Hayır

Varan dört: Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etti

‘Beklenen’ buluşma: Erdoğan ve Gökçek bir araya geliyor