Gar katliamında arkadaşını yitiren üniversiteli de dünkü saldırının kurbanları arasında

 

Ankara’nın merkezi Kızılay’da en az 37 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden üniversite öğrencisi Ozancan Akkuş’un, 10 Ekim’deki Ankara katliamında can veren Ali Deniz Uzatmaz’ın arkadaşı olduğu ortaya çıktı.

ankara ozancan

Akkuş, kaybettiği arkadaşı için duygularını sosyal medyada, “Gözlerimizden akan yaş bile ellerinizdeki kanı temizleyemeyecek. O temiz adam her zaman sizin yakanızda bizim kalbimizde kalacak” diye ifade etmişti.

CNN Türk’ün haberine göre, en az 37 kişinin yaşamını yitirdiği dünkü saldırıda hayatını kaybettiği kesinleşen Akkuş, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTU) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi birinci sınıf öğrencisiydi.

10 Ekim 2015 günü düzenlenen ‘Barış Mitingi’ sırasında Ankara Tren Garı önünde üç saniye arayla gerçekleşen iki intihar saldırısında 107 kişi hayatını kaybetmiş, 500’ün üzerinde kişi yaralanmıştı. Bu Türkiye tarihinin en ölümcül saldırısı olmuştu.

Ölüm zinciri

Ali Deniz Uzatmaz yaşamını yitirdiği katliamı öncesi Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafını taşıyordu. Ozancan Akkuş da arkadaşı Ali Deniz’in anmasında, katliamdan önceki fotoğrafını taşımıştı.

Her iki arkadaş da Ankara’da altı aydan kısa sürede gerçekleşen iki saldırının hedefi oldu.

ODTÜ’den açıklama

Ankara saldırısında yaşamını yitirenler arasında yer alan Berkay Baş da ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğrencisiydi.

ODTÜ kaybettiği iki öğrencisiyle ilgili bir taziye mesajı yayınladı. Üniversitenin resmi internet sayfasında yer alan mesaj şu şekilde: “Ankara’da masum insanları hedef alan bir menfur saldırı daha yaşadık. Üniversitemiz bu insanlık dışı saldırıda iki evladını kaybetti. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Berkay Baş ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Hazırlık öğrencisi Ozancan Akkuş yaşamlarını yitirdi. Acımız büyük. Yaşamını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralanan vatandaşlarımıza şifalar diliyoruz. Terörü lanetliyor ve her türlü şiddete son verilmesi için çağrımızı tekrarlıyoruz.”

Ankara’daki saldırıda hayatını kaybeden 22 yurttaşın kimlikleri belirlendi

Ankara’daki saldırıda Galatasaraylı Umut Bulut’un babası da hayatını kaybetti

ABD Büyükelçiliği: Tehdit bilgisini Türk makamlarından teyit ettik

Emniyet bu araçları arıyor: Ankara saldırısından önce 20 plaka yayınlanmış

Adli Tıp önündeki acı dolu bekleyiş sürüyor: 24 cenaze ailelerine verildi

Ankara’daki saldırı dünya basınında: Saldırılar engellenemiyor, herkes endişeli

Saldırıdan kurtulanlar anlattı: Büyük bir patlama oldu, otobüsü havaya kaldırdı

Görgü tanıklarından çarpıcı kareler

VİDEO l Hastane önünde oğlunu arayan anne: Yakarım bu memleketi

Güvenlik yetkilisi: Baş şüpheli TAK; bombalı araç Viranşehir’den, iki kişilerdi

Independent: Türkiye tehlikeli biçimde giderek istikrarsızlaşıyor

Patlamanın adresi Kızılay trafiğe kapalı