Ankara’da 15 Temmuz gecesi polis özel harekât ve havacılık dairesi başkanlıklarında 51 kişinin hayatını kaybetttiği bombardımanın talimatını verdikleri belirtilen şüpheliler hakkında 54’er kez müebbet ve çeşitli suçlardan en az 1000’er yıla kadar hapis cezası istendi.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre Gölbaşı başsavcılığının hazırladığı fezleke, Ankara başsavcılığına gönderildi.
Şüpheliler arasında eski Hava Kuvvetleri komutanı Akın Öztürk’ün damadı dönemin Akıncı Üssü filo komutanı Hakan Karakuş ve Akıncı Hava Üssü komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim de bulunuyor.
Diğer şüpheliler pilotlar Uğur Uzunoğlu, Hüseyin Türk, Mustafa Azimetli, Ekrem Aydoğdu, Mehmet Çetin Kaplan ve Ertan Koral.
Ek olarak, şüpheliler hakkında ‘Anayasa’yı ihlal’ ve ‘hükümete ve yasama organına karşı suç’tan da ağırlaştırılmış müebbet istendi.
‘Darbe’ gecesi iki toplantı
Fezlekede, mühimmatın uçaklara Evrim’in talimatıyla yüklendiği, Karakuş tarafından da pilotlara bombalanacak alanların krokilerinin verildiği belirtildi.
Pilotlara koordinat ve atış talimatlarını ise Ahmet Özçetin ve Ahmet Tosun’un verdiği ifade edilen fezlekede, pilotların seçiminin Mehmet Fatih Çavur tarafından yapıldığı aktarıldı.
Fezlekeye göre şüpheliler üste 15 Temmuz akşamı iki ayrı toplantı yaptı. Darbe girişimini ise Hakan Karakuş haber verdi.
Saldırı sonrası ‘Elinize sağlık’ demiş!
Fezlekede yer alan telsiz konuşmalarından birinde pilotlar, Akıncı Üssü’ndeki merkeze “Vuralım mı” diye soruyor, yüzbaşı Ahmet Tosun da “Vurabilirsiniz”, saldırı sonrası da “Elinize sağlık” diyor.