Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kendisini ‘edepsizlik’le suçladığı Danıştay’ın yıldönümündeki konuşmasının ardından Danıştay’a sitem etti. Danıştay’dan ise “Feyzioğlu’nun konuşması teammüllere aykırı biçimde siyasi içerikliydi” açıklaması geldi.
Feyzioğlu, basın toplantısında, “Ne kadar az huhuksuzluk yapılırsa biz de o kadar az konuşuruz. Danıştay Başkanı’nın hukuksuzlukları yeterince dile getirmemesi, bizim de getirmememizi gerektirmez. Ben oraya Danıştay Başkanı’nın konuğu olarak gittim. Kendisinden de konuğuna yapılan bu çıkış için bir açıklama beklerdim” dedi.
Danıştay ise yazılı yaptığı açıklamada, “Sabırla dinlenen konuşmacı, konuşmasının sonunda protokole bakarak ‘bitirdim, bitirdim, bitirdim, bitirdim’ şeklindeki ifadeyle sanki kendisine müdahale ediliyormuş algısı oluşturmaya çalışmıştır. Öte yandan idari yargı ve avukatlık mesleği ile ilgisi olmayan konulara büyük ölçüde yer verilerek program çerçevesinde cevap hakkı bulunmayan konuklarımız rahatsız edilmiş, teamüllere aykırı, beklenmedik ve özel günümüzün anlamı ile bağdaşmayan bu davranış nedeniyle ev sahibi kurum mensupları da incinmişti” ifadelerini kullandı.