Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘bozkurt’ işaretine HDP ve CHP’den ilk yorumlar geldi.
Erdoğan bugün AKP’nin Mersin il kongresine katılmadan önce parti otobüsünden kongrenin yapılacağı salonun dışındakilere seslenmiş, ‘bozkurt’ ve ‘rabia’ işaretleri yapmıştı.
HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Twitter’dan şu mesajı paylaştı:
https://twitter.com/GaroPaylan/status/972464367252983808
CHP genel başkan yardımcısı ve Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz da tepkisini şöyle dile getirdi: “Bir zamanlar Türk milliyetçiliğini ayaklarının altına alan Sn. Erdoğan bozkurt işareti yaptı ve ülkücüler inandı. AKP’nin terör çarkına şeref, haysiyet ve itibarını kaptırdığını söyleyen Sn. Bahçeli’den de rabia işareti bekleniyor, buna da bütün AKP’liler inanır. Yeter ki oy verin.”
Genel merkeze muhalif MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya da Twitter’dan mesaj paylaştı:
Erdoğan, AKP Mersin il kongresinde, parmaklarıyla 'Rabia'sını sayarken araya Bozkurt işaretini de sıkıştırmış; buna da sevinenler olmuş… Allahtan, zamanında bizi uyarmıştı: "gerekirse papaz elbisesi bile giyerim" diye de, şaşırmadık! pic.twitter.com/Q01raosrox
— Atila KAYA (@AtilaKaya_MHP) March 10, 2018