Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cizre’de bir binanın bodrum katında mahsur kalan 22 yaralının kurtarılması için açlık grevine başlayan HDP’li vekilleri ‘terör örgütünün uşakları’ olarak tanımladı.
‘Ambulans iddiaları yalan’

Fotoğraf: DHA
Gazetecilere açıklamada bulunan Erdoğan, söz konusu yaralıları almak için giden ambulansların güvenlik güçlerince engellendiğine itiraz ederek, “Bunların hepsi yalan. Orada sürekli ambulans var. Beş altı ambulans bekletiliyor. Yaralını al ambulans bulunan bölgeye getir denmesine rağmen bunları yapmıyorlar. Ambulansların güvenlik bölgesine girmesi söz konusu olamaz. ‘Yaralını al ambulansların olduğu bölgeye getir.’ Bu kendilerine söyleniyor. Söylendiği halde yapmıyorlar. Yapmadıkları gibi hatta Meclis’te biliyorsunuz telefonla bir konferans yapmaya çalıştılar. Bu boyutların hepsi ideolojiktir. Bu ideolojik yaklaşımla da o ambulansları ateş menziline sokup oradaki ambulans şoförü, doktoru, hemşireyi ölümle karşı karşıya bırakmaktır” dedi.
Ambulanslar hazır olduğunu ancak yaralıların oraya ‘kasıtlı götürülmediğini‘ savunan Erdoğan, “Belki de yaralı değiller. Oradaki ilgili arkadaşlar tedbiri almak zorundalar. Ona göre onlar da o tedbirle bu işi yürütüyorlar. İşin aslı bu” diye konuştu.
‘Büyükada’da tatilde olan var’
HDP’li milletvekilleri İdris Baluken, Meral Danış Beştaş ve Osman Baydemir’in Cizre’deki yaralılar için açlık grevine başladığını da değerlendiren Erdoğan, “Oyunlara asla gelmemeliyiz. Açlık grevi de yapabilirler. Bunlar şu anda terör örgütüne uşaklık yapıyorlar. Bunlar parlamentoda durmuyorlar, çatışma bölgesine gidip açlık grevi yapıyor. Büyükada’da şu anda tatilde olanı da var” diye konuştu.
Zana ile görüşmeye ret
Bundan önce HDP milletvekili Leyla Zana ile görüşebileceğini söyleyen Erdoğan, bu kez Zana ile görüşmeyeceğini söyleyerek, Zana’nın milletvekili yeminini tamamlamadığı için vekil olmadığını söyledi.
PKK lideri Abdullah Öcalan’a da ‘terörist başı’ diyen Erdoğan şöyle konuştu: “Leyla Zana yeminini yapmadan randevu talebini kabul etmem mümkün değil. Özel kalemimi arayan danışmanı terörist başı ile alakalı bazı şartlar sundu. Böyle bir şey varsa hiç gelmesin. Şu anda böyle bir terörist başına dünyanın hiçbir yerinde böyle şart sunulmamıştır. Dünyanın hiçbir yerinde terörist başının bu şartlarda yaşaması mümkün değil.”