Emlak vergisinin ilk taksiti için son gün

2026 emlak vergisi ilk taksit ödemeleri için bugün (1 Haziran) son gün. Ödemeyi zamanında yapmayanlara yüzde 3,5 gecikme faizi uygulanacak.

Fotoğraf: AA

Emlak vergisi peşin veya taksitle ödenebiliyor. Ödemeler, e-Devlet’e entegre belediyelerin online sisteminden yapılabiliyor.

Mükellefler, bugün de taşınmazın bağlı bulunduğu belediyeye ödemeyi fiziki olarak yapılabilecek. Bugün ödeme yapılmaması halinde yüzde 3,5 gecikme faizi uygulanacak.

Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konut sahibi emekliler ile emekli dul ve yetim aylığı alan şehit yakınları emlak vergisi ödemiyor. Engelliler, gaziler ve hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler de bu vergiden muaf. Vazife malullüğü aylığı alanlar ve sadece bir konuta sahip şehitlerin eş ve çocukları da ödeme yapmıyor.

Emlak vergisi, belediyenin her yıl belirlediği metrekare değerine göre hesaplanıyor. Bu değer, evin ya da arsanın büyüklüğüyle çarpılarak rayiç bedel bulunuyor. Vergi tutarı taşınmazın türüne göre de değişebiliyor.

Emlak vergisine üst sınır geldi