23 Haziran’da yeniden İstanbul büyükşehir belediye başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, il seçim kurulundan mazbatasını ‘ikinci kez’ aldı.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde bulunan il seçim kurulundan mazbatasını alan İmamoğlu, daha sonra Saraçhane’deki belediye binasına geçti; saat 18.30’da düzenlenen devir-teslim töreniyle de İBB başkanlığını vekaleten yürüten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan görevi ve başkanlık mührünü devraldı.
İlk mesajı cinsiyet eşitliği

Mazbatasını aldıktan sonra bir açıklama yapan İmamoğlu, belediye başkanı olarak ilk mesajını cinsiyet eşitliği konusunda verdi.
İmamoğlu, şunları söyledi: “Ben de tabii her şeyden önce şehrimize, milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul hem Türkiye’mizin hem Avrupa’nın en büyük kenti. Umarım en hayırlı, en doğru, en güzel işleri yapacağımız bir beş yılı hep birlikte yaşarız. Milletimizin iradesinin neticeye kavuşmasını sağlayan her demokrasi neferine yürekten teşekkür ediyorum. Bugünkü mazbatamda çoğunluğu kadın olan bir heyetin imzasıyla görevimi teslim alacağım. Bu aynı zamanda bize bence kamu yönetiminde ve yapacağımız görevlerde cinsiyet eşitliği adına, kadınların varlığı ve toplumdaki yeri adına değerli bir mesajdır. İstanbul’un şehr-i emini olarak taşımaktan onur duyacağımı ve bu konuda gerekeni yapacağımı şimdiden ilk günün ilk mesajı olarak paylaşmak isterim.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, görevi devraldıktan sonra Saraçhane’deki İBB binası önünde kalabalık bir vatandaş topluluğuna hitaben teşekkür konuşması yaptı.
İmamoğlu, şunları söyledi:
“Bir kez daha demokrasiyi yok sayanları yok saydık. Yok hükmündedir o bir avuç insan. Eşitiz, ayrımcılık yok, Türk, Kürt, herkes eşit, Ermenisi, Rumu, Süryanisi, Arnavutu herkes eşit. Milletçe biriz biz. Sünnisi Alevisi hep bir aradayız. Hristiyanı, Musevisi, birlikte mutlu olacağız. Birlikte mutluluk yaşatacağız bu kente. Bütün hemşerilerimle 16 milyon vatansever olarak bu millet için her zaman hizmeti için çalışacağız.
Partim CHP’ye, genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’na, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, CHP ve İYİ Parti il başkanlarına, Canan Kaftancıoğlu’na, Buğra Kavuncu’ya çok teşekkür ediyorum.
Tüm partilere teşekkür ediyorum. Oylarını alsak da almasak da tüm partilerden oy verenlere çok teşekkür ediyorum. Özellikle demokrasiye katkı sunan HDP’li hemşerilerime, AK Partili, MHP’li, DSP’li, BBP’li, Vatan Partili, Demokrat Partili hemşerilerime teşekkür ediyorum. Demokrat duruşuyla sürece katkı sunan Saadet Partisi’ne teşekkür ediyorum. Kampanyaya katkı sunan ‘İstanbul Gönüllüleri’ne teşekkür ediyorum.
Enerjisiyle beni hiç bir zaman yalnız bırakmayan İstanbul’un gençlerine teşekkür ediyorum. Özellikle yanımızda olan ve bundan sonra da yanımızda olacağına inandığım sanatçılara teşekkür ediyorum.

‘İstanbul’da israf bitecek tasarruf başlayacak’
Söz verdiğim gibi İstanbul’da israf bitecek, tasarruf başlayacak, gelir adaleti başlayacak. 16 milyon insana paylaştıracağım. Sefer görev emrim çıktı, kendimi bu şehrin insanlarına, çocuklarına, gençlerine adayacağım. Sizler için gece gündüz çalışmaya söz veriyorum.
İş insanlarına sesleniyorum, onları başta kreş olmak üzere çocuklar için bir çok projemize eşlik etmeye davet ediyorum. İstanbul’da herkesi bu anlamda seferberliğe davet ediyorum.
Bu şehrin inançlarını, kurucu değerlerini hep birlikte var edeceğiz. İnsanlarına saygınlık kazandıracağız. Göreceksiniz başka bir sevgi saygı ve huzur ortamı inşa edeceğiz. Hepinize sesleniyorum. Bugünden itibaren trafikte korna çalmayacağız. Yolda giderken arabadan camdan dışarıya çöp atmayacağız. Yere çöp atmayacağız, atanları uyaracağız. İstanbul’u hep birlikte temiz tutacağız. Yaya geçidinde yaya gördüğünüzde ona araçlar ve şoförler yol verecek. Uygar bir şehir olacağız. Otobüste, metroda hepimiz yaşlı bir hemşerimizi gördüğümüz zaman, hamileye, engelliye, yerimizi vereceğiz. Kibar İstanbullular olacağız. Bu şehirde her yönüyle başka bir dönem başlatıyoruz. Her anını sizlerle paylaşacağız, katılımcı İstanbul olacağız. Hiç kimseyi dışarıda bırakmayacağız. İstanbul adil bir kent olacak, hızlıca hizmet üretecek. Burada duyurmak istiyorum, alınteri döken, bu şehir için çalışan 16 milyon kişinin başımın üstünde yeri var. Belediyede çalışıp da başka öncelikleri varsa, iş hukukuna, iş ahlakına göre davranmıyorsa belediyede başka işler peşinde koşuyorsa bunlarla işim olmaz. Liyakat ile çalışanları başımızın üstünde tutacağız. Bu şehinde kaynakları adil dağıtmaya geliyoruz. Bu şehir bir hoşgörü şehri olacak. Seçimin kazananı biz ya da burdakiler değil. Kazanan İstanbul ve Türkiye’dir.
Benden önce bu şehre iyi işler yapmış kim varsa teşekkür ediyorum, bu şehre emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
Partizanlığı bu binalardan söküp atacağız. Artık liyakat ve adalet var, unutmayın.
Çok çalışacağız ve başaracağız. Hatamız olduğunda bizi uyarın bizi yalnız bırakmayın, bizi eleştirin, arkamızdan başka işler çeviren varsa onlardan da bizi koruyun.
Bu şehrin tüm takımlarıyla, Galatasaraylı, Fenerbahçeli, Beşiktaşlısıyla çok güzel işler başaracağız.”
