Kalın, fikrini değiştirdi: Kılıçdaroğlu'nun mermiyle tehdit edilmesi tasvip edilemez

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan ‘mermili tehdit’i dünkü basın toplantısında adeta savunan Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, bu akşamki konuşmasında, “Tasvip edilemez” dedi.

ibrahim kalin

Polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü’nün cenaze namazı öncesi Fatih Camii’ne gelen Kılıçdaroğlu’na cami bahçesindeki bir grup, “Yuh” ve “Katilsiniz siz” diye bağırmıştı. Dahası Kılıçdaroğlu cami bahçesinden ayrılırken, bir kişi tarafından kendisine elle mermi kovanı atıldığını açıklamıştı.

Ölüm tehdidi nedeniyle Kılıçdaroğlu’na ‘Geçmiş olsun’ demeye gerek görmeyen Kalın, cumhurbaşkanlığı sözcülüğü yerine hükümet sözcüsü gibi konuşarak şunları söylemişti: “Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları ortada. Hala Türkiye’de bu cümleler kurulabiliyorsa, terör örgütleriyle ilgili, terör mensuplarıyla ilgili bunu takdirini millete bırakmak gerekiyor. Bir taraftan kendilerinin böyle açıklamalar yapması, birilerinin terör faaliyetlerini meşru gösteren açıklamalarda bulunması elbette abesle iştigaldir.”

ABD dönüşünde yaptığı basın toplantısında fikrini değiştiren Kalın şöyle konuştu: “Güvenlik birimleri gerekli girişimlerde bulundu. Terörün her türüne karşı birlik ve beraberlik içinde olmamız esastır. Tepkilerin demokratik kurallar çerçevesinde ve asla şiddet içermeden gösterilmesi gerekir.”

‘Ak Saray’ın ardından AKP de ‘mermili tehdit’i ‘doğal’ karşıladı

CHP’li Özgür Özel: Sözcü Kalın’ın kafası da soyadı gibi ‘kalın’

Cenaze töreninde mermi kovanı atılan Kılıçdaroğlu: Emniyetin kontrolünde yapıldı