Dokuz yıllık Sabah, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde

Azerbaycan ekibi Sabah kurulduktan yalnızca dokuz yıl sonra UEFA Şampiyonlar Ligi’nde lig aşamasına kaldı.

Fotoğraf: Sabah / Instagram

Azerbaycan 1’inci Futbol Ligi (Premier Ligi) şampiyonu Sabah play-off turunda İsrail ekibi HB Şeva’ya ilk maçta 2-1 mağlup olmuştu.

Dün akşam (25 Ağustos) Bakü’de oynanan rövanş maçında normal süreyi 90+4’üncü dakikada attığı golle 3-2 önde kapatan şampiyon takım karşılaşmayı uzatmalara taşıdı. Uzatmalarda dokuz kişi kalan HB Şeva karşısında iki gol daha bulan Sabah, maçı 5-2 galip tamamladı ve lig aşamasına yükseldi.

Fotoğraf: Instagram

Litvanyalı teknik direktör Valdas Dambrauskas’ın yönettiği Azerbaycan temsilcisi, lig aşamasına kalmadan önce dört tur geçti.

İlk turda Galler ekibi New Saints ekibini saf dışı bırakan Sabah, ikinci turda Finlandiya temsilcisi Kuopion, üçüncü turdaysa Danimarka’dan Aarhus’u eledi. Böylece Karabağ’ın ardından UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme hakkı kazanan ikinci Azerbaycan temsilcisi oldu.

Bir lig şampiyonluğu, iki Azerbaycan Kupası var

Sabah, Azerbaycan 1’inci Futbol Ligi’nde geçen sezonu şampiyon olarak tamamlarken son iki sezonda da Azerbaycan Kupası’nı kazandı.

Kulübün başarısından dolayı Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de şunları söyledi:

* Yeni kurulan bir takımın bu kadar kısa sürede böylesine büyük bir başarıya imza atması özel bir sevinç ve gurur kaynağıdır.

* Kulüplerimizin dünyanın en güçlü kulüp turnuvasının ana aşamasında üst üste ikinci kez mücadele etme hakkını kazanması, Azerbaycan’ın her alanda kaydettiği ilerlemenin ve ülkemizin bir spor devleti olarak konumunun açık bir göstergesidir.

* Sabah Kulübüne önümüzdeki maçlarda yeni zaferler ve başarılar diliyorum.

Şampiyonlar Ligi’nde play-off turu ilk maçları