MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dokunulmazlıkların kaldırılması nedeniyle daha önce hakkında hazırlanan fezlekelerle ilgili ifade vermek için Ankara Adliyesi’ne gitti.

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ‘yılmaz savunucularından’ Bahçeli, adliye çıkışında, bazı illerde yaptığı siyasi konuşmalar nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdiğini belirtti.
Bahçeli, ifade vermeyi reddeden HDP’li vekilleri de kastederek şöyle konuştu: “Bu uygulamayı basın yoluyla çok abartanlar olmuştur. Bugünkü işlem sırasında çağrılar çok nazik bir üslupla yapılmış, işlemler de o çerçevede sürdürülmüştür. Geçmiş dönemde yapılanları göstererek bu uygulamalarla bağdaştırmak doğru değildir. Bu uygulamaların muhatabı kimse yargıya güvenmeli, bildiklerini anlatarak adaletin işleyişine olan güveni ortaya koymalıdır.”