Doğan Holding ve Yayın Grubu birleşiyor

Doğan Yayın Holding’in Doğan Holding ile birleştirileceği duyuruldu. İcra Kurulu Başkanı Yahya Üzdiyen tarafından yapılan açıklamada, “Doğan Yayın Holding A.Ş.’nin, tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde devir alınması suretiyle, Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. (Doğan Holding) bünyesinde birleştirilmesine karar verildi” denildi.

Birleşme işleminin yasal izinlerin alınmasının ardından en kısa sürede gerçekleştirileceği belirtildi.

20140415 yahya
Yahya Üzdiyen

Ekonomi ve tasarruf gerekçesi

Her birleşme işleminin arkasında olduğu gibi burada da ekonomik gerekçe ve tasarrufların geçerli olduğunu ifade eden Üzdiyen, grubun daha sade bir iştirak yapısına kavuşacağını söyledi.

Üzdiyen “Bu birleşme işlemiyle günümüz rekabet koşullarında karar alma kolaylaşacak, operasyonlarımız daha yalın bir hale gelecek, ekonomik kaynaklarımızın daha verimli kullanılması sağlanacak, yatırımcı tabanımız genişleyecek,ve kurumsal yönetim uygulamalarımız daha da ileriye gidecek” dedi.